Perşembe, Nisan 25, 2024

Seçim Sonuçlarından Sonra Türkiye’de İnternet Hızı %38 Yavaşladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye bugün seçim sonuçları için ekran başına kilitlendi. Sosyal medya zaten adeta bir yorum ve tartışma ortamından kaosa sürüklenirken, internet hızlarında da büyük yavaşlamalar meydana geldi. Şuanda resmi bir açıklama olmamasına karşın, başta ev kullanıcıları olmak üzere internet hızlarında büyük yavaşlamalar mevcut. Yetkili mecralardan açıklama gelirse eğer, konuyu güncellemeye devam edeceğiz.

Seçim Sonuçları ile İnternet Hızı Neden Alakalı?

Normalde her standart kullanıcı internet üzerinde arama yaparak, sosyal medyada takılarak veya video platformlarında video izleyerek vakitlerini geçiriyorlar. Ancak bugün Türkiye’de Başkanlık Seçimi Sonuçları ve oy sayımları gerçekleştirildiği için, tüm Türkiye ekran başına kilitlenmiş, bir elinde de akıllı telefonu ile sosyal medyayı takip ediyordu.

Bu kadar milyonlarca kullanıcı aynı anda internet erişimi sağlamak istediğinde ise alt yapı dar boğaza giriyor ve ister istemez bandwidth‘ler aşılıyordu. Her ne kadar internet kullanıcılarına “sınırsız” tarifelerinin olduğu söylense de, sınırsız diye bir internet yok aslında. Çünkü standart ev kullanıcısı o verilen üst limitleri normal kullanımlar ile aşamayacağı için, bu tabirler kullanılıyor.

secim sonuclari internet 003

Ne Zaman Düzelecek?

Şuanda sosyal medyaya ve çeşitli internet sitelerine erişimde sorun yaşıyor olabilirsiniz. Hatta erişmeye çalıştığınız sosyal medya platformları bir kaç dakikalık beklemelerin ardından açılıyor. İnsanlar çok fazla yüklendiği için, bu yüklenmelerin bir kaç saat içerisinde azalacağı ve normale dönmesi bekleniyor.

secim sonuclari internet

Tavsiye

Bu gibi internet erişiminin dar boğaza girdiği durumlarda VPN uygulamalarını kullanarak, yurt dışından bağlanabilirsiniz. Geçici de olsa, çözüm çözümdür 🙂

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler