Cuma, Mart 29, 2024

Sony Xperia 1 Modelini Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mobil pazarda uzun zamandır sessizliğe bürünmüş olan Sony, geri kaldığı alanı yeni Xperia 1 modeli ile doldumaya geliyor. MWC çerçevesinde tanıtılan Sony Xperia 1, tüm detayları ile haberimizde.

Xperia serisi ile akıllı telefon piyasasında iyi bir çıkış gerçekleştiren Sony, ne yazık ki bu çıkışı sürdürememiş ve değişime kapalı olması sebebi ile birçok kullanıcı tarafından terk edilmişti.

Uzun zamandır yeni bir amiral modeli beklenen Xperia serisi için Sony, Xperia 1 modelini tanıtarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle profesyonel film yapımcılarının markajında olan yeni model, inanılmaz kaliteli kamera performansı gösteriyor.

Yeni tasarım ve 4K HDR ekran

Yeni Sony Xperia 1, uzun zamandır geliştirmediği ekran kasa oranını yeni amiral gemisi modelinde iyi bir seviyeye taşıyor. 6.5″ inç boyutundaki yeni ekran, boydan boya kullanım sunan 21:9 görüntü formatı destekliyor.

Dünyanın ilk 4K OLED HDR ekranını kullanan yeni model, özellikle multimedya anlamında farkını ortaya koyuyor. Özellikle yüksek çözünürlüğün HDR ile birleştirildiği ve renk üretiminde başarılı olan OLED panel ile film izlemek, gerçekten harika bir deneyim oluşturacaktır.

sony xperia 1 tanıtıldı 1

Sony Xperia 1, donanım bazında Qualcomm’un en yeni yonga seti Snapdragon 855 işlemcisi ile geliyor. İşlemciye eşlik eden RAM miktarı 6GB iken dahili depolama kapasitesi 128GB olarak belirlenmiş. Telefonun yetersiz sayılabilecek tek donanımı ise 3.300mAh batarya. 

Batarya günümüz akıllı telefonları için sık tercih edilen bir kapasite sunuyor olsa da, 4K ekranı besleyebilmek için ne kadar uzun süreli performans göstereceği belirsiz. Öte yandan telefon, parmak izi okuyucusunu sağ kenarında taşıyor.

HDR Kayıt sunan profesyonel kamera

Sony Xperia 1, kamera noktasında da ciddi gelişimler gösteren bir model olarak karşımıza çıkıyor. Yeni model, üç farklı odaklıkta çekim yapabilen kameraya sahip. 16mm geniş açılı, 26mm standart ve 52mm telefoto lens barındıran telefon, bu lenslere 12 megapiksel çözünürlük eklemiş.

Bunlarla birlikte telefonda 1.4 mikronluk görüntü sensörü bulunuyor. Bu sensör, RAW gürültü azaltma desteği ile birlikte düşük ışıkta yüksek görüntü performansı sunabiliyor. Ayrıca otomatik göz netlemesi sunan Eye AF sistemi de cihazda bulunuyor.

sony xperia 1 tanıtıldı 2

Kameranın profesyonel tarafında ise CineAlta mühendislerinin iş birliği bulunuyor. 4K HDR formatında 24 FPS ile 21:9 oranında sinematik çekimlere olanak sunan telefon, sarsıntıları en aza indiren optik SteadyShot teknolojisini de destekliyor.

Telefonun ön kamerasında ise tek kamera düzeni bulunuyor. 8 megapiksellik kamera, herhangi bir çentik içerisinde değil, üst çerçevede yer alıyor. Son olarak Sony Xperia 1, Dolby Atmos sesi ve oyunlar için “Game Enhancer” desteği ile gelecek. 

Telefonun resmi satış fiyatı noktasında kesin bir bilgi bulunmazken, piyasaya çıkış tarihi için ilkbahar ayları işaret ediliyor. Sizce Sony, Xperia 1 ile kendini yeniden gösterebilir mi?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler