Cumartesi, Nisan 27, 2024

Sosyal Medya Bilinç Raporu: Sahtekar İnsanları Fark Edin

Paylaş

silkroad gaminggentr

Genellikle metropol şehirlerde karşımıza çıkan bazı sahtekar insanlar, insanların duyguları ile oynayarak onları nasıl kandırabileceklerinin yolunu bulmuş durumda. Yardımcı olmak isteyen insanları sadece parası için rol yaparak kandırmış ve sonunda istediğini almış kişiler ile sürekli karşılaşıyoruz. Birazdan izleyeceğiniz görüntülerde de motorlu bir vatandaş güya simit satan bir kişinin rol yaptığını daha önceden görmüş ve tekrardan aynısını yapacağını bilerek yanına gitmiş. Sonuç yine aynı..

Olay İstanbul’da gerçekleştiği gibi, elinde simit tepsisi bulunan tahmini 25-27 yaşlarındaki kişi kabalığın içerisinde birden kendisini yere atıyor ve ağzından salyalar kanlar çıkmaya başlıyor. Rolünü çok güzel oynayan kişi ardından insanların etrafında toplanmasını fırsat bilerek tiyatrosuna devam ediyor. Sonra kendine gelen şahıs, kişilerin müdahalesi ile “hastaneye götürelim” dediklerinde istemiyor.

12
İnsanların Duygularını Sömürmekte Üzerlerine Yok

Bunun gibi pek çok örnek olduğunu İstanbul’da zilyon tane size gösterebiliriz belki de. Hatta aynı olay bir bayanın başına geldi ve olayları şöyle özetledi;

“Simitçi genç tam öğlen paydosu saatinde yola bu şekilde kendini attı. Arkadaşlarla ve yoldan geçenlerle yardım ettik.(ettiğimizi sandık) düştüğünde elinde astım hastalarının kullandığı spreyden vardı. Benim oğlumda kullandığı için biliyordum. Kaç kez sıkmam gerektiğini sordum, 2 dedi. Ağzına sıktım spreyi hemen kalktı.. Benim bildiğim astım krizi bu kadar kolay atlatılmaz. Kardeşleri olduğunu, simitleri satıp para kazandığını hikâyeledi.. Hastane teklifini reddetti. Kimse para vermeyince gayet iyileşmiş bir şekilde hızlıca gözden kayboldu. Biz sonradan fikir yürütüp kandırmaca olduğunu anladık. İnsan artık yardım etmeye de korkuyor..” dedi.

Bazı belediyeler şöyle bir kampanya başlattılar ve pankartları çeşitli yerlere asmaya başladılar: “Oturarak dileniyor, senden çok kazanıyor.” şeklindeki bu pankartlarda aslında mesaj çok net. İnsanların bu şekilde duygularını sömürerek para kazandıkları gibi, belki de o yardım eden pek çok insandan fazla para kazanıyorlar. Bu konuyu da sizlere görmeniz ve bilinçlenmeniz yönünde yazmak istedim. Lütfen “gerçek ihtiyaç sahiplerine” yardım edelim. İnsanların duygularını sömüren kişilere değil. Olayın videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler