Cumartesi, Nisan 20, 2024

Tumblr’ın CEO’su David Karp Görevden Ayrılma Kararı Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Popüler sosyal paylaşım platformu Tumblr‘ın yönetim kadrosu değişeceğe benziyor. Tumblr‘ın kurucusu olan ve aynı zamanda şirkette CEO’luk rolüne sahip iş adamı David Karp, Tumblr‘daki görevinden ayrılma kararı aldı. Karp, kendisine ayrılık kararı aldıran sebeplerden bahsetmedi. Eski CEO’nun yerini şirketin operasyon şefi Jeff D’Onofrio devralacak.

Aylar Boyunca Değerlendirdi ve Bu Karara Vardı

David Karp, Tumblr’a GIF animasyonları ve tematik blog yenilikleriyle çok sayıda kullanıcı kazandırmıştı. Ancak internet âleminde yaşanan hızlı değişimler sebebiyle Tumblr rakiplerine yetişmek için hızlanmak zorunda kaldı. Bu doğrultuda şirket, çıkartma ve filtre desteğini 2017 yılı içerisinde aktif hâle getirdi. Geçtiğimiz yıl da canlı yayın özelliğini Tumblr kullanıcılarıyla buluşturdu.

Tumblrın CEOsu David Karp Görevden Ayrılma Kararı Aldı İÇERİK PNG min

Bunların ardından şirketin kurucusu ve CEO’su olan David Karp, görevinden ayrılma kararı aldı. Ayrılığının arkasındaki sebeplerden bahsetmeyen Karp; bu kararı ekibine duyururken, aylar süren değerlendirmeler sonucunda ayrılma kararı aldığını belirtti. David Karp‘ın ayrılışıyla, göreve Tumblr şirketinin operasyon şefi Jeff D’Onofrio‘nun geçeceği kararlaştırıldı. Şirket tarafından ise bunun dışında başka hiçbir açıklama gelmedi. 

Geçtiğimiz dönemde Tumblr’ın sahibi olan Yahoo şirketini Verizon isimli şirket satın almıştı. Bu satışın ardından Verizon şirketi de Yahoo’nun organizasyonunda yeniden yapılanma kararı almıştı. David Karp‘ın kararında bu dönüşümün bir payı var mı, bilinmiyor. Fakat bu olasılık da yapılan tahminler arasında. 

Öte yandan, sosyal medya dünyasında Instagram, Snapchat, Facebook ve Twitter gibi rakiplerinin karşısında Tumblr’ın bir hayli zorlandığını ve popülerlik kazanmak için çabaladığını söyleyebiliriz. Diğer sosyal ağların kullanıcı sayılarına baktığımızda Tumblr kullanıcı sayısına göre açık ara önde seyrediyor. Bu durum da, yönetimde ve çalışma kadrosunda değişikliklere gidilmesi kararına zemin hazırlamış olabilir. Elbette bunlar yalnızca varsayımlardan ve düşüncelerden ibaret olduğunu da belirtelim. Sizlerin de bildiği gibi büyük şirketlerin içlerinde tahmin edildiğinden çok daha farklı durumlar yaşanabiliyor. Görevi yeni devralacak olan Jeff D’Onofrio‘nun Thumblr için ne gibi değişimler yapacağı ise merak konusu. Olay yöneticide mi yoksa başlı başına Tumblr’da mı açıkçası merak ediyorum. Ne diyelim umarız ki diğer sosyal medya mecraları gibi Tumblr’da bizler tarafından sevilir ve tutulur. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler