Çarşamba, Nisan 24, 2024

“Türk Telekom Borçlarını Ödeyemiyor” Konusuna Resmi Açıklık Getirildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde çeşitli haber sitelerinde ve platformlarda copy paste haberler yapılırken biz de “Türk Telekom borçlarını ödeyemiyor” şeklinde pek çok konu gördük. Kendi kendimize hatta düşündük “Türk Telekom gibi bir firma nasıl borçlarını ödeyemez ?” diye. İşin aslı başka olduğu gibi, Türk Telekom konu hakkında borç açıklaması yaptı.

Türk Telekomun Borçları OTAŞ Lehinde

Türk Telekom‘un borçlarını vaktinde ödeyememesi konusunda çıkan haberlere Telekom “gerçeği yansıtmıyor” açıklaması yaptığı gibi, “LTE ve fiber altyapı yatırımlarının geliştirilmesinin yanı sıra, finansal ve operasyonel sonuçlar doğrultusunda 2016 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlara göre yıllık bazda %11.4’lük bir artış görülmektedir. Bu hacim 4.1 milyar TL’ye tekabül edildiği gibi, FAVÖK rakamında da bir önceki yıla göre %14.5’lik bir artış ile 1.5 milyar TL’ye ilerlemiştir.” denildi.

turk-telekom-vektorel-logo
Şimdi yukarıda Türk Telekom tarafından yapılan açıklamaları ve rakamları okurken “bu ne diyor olm” havasında anlamadan geçtiğiniz. Onun için şöyle kısa bir özet geçmenin konuyu daha netliğe kavuşturacağını düşündüm;

Olay şu hocalar; Türk Telekom‘un borcunu ödeyememesi gibi bir durum bulunmuyor. Ancak borç yükümlüleri olarak nitelendirilen ve 13 Ekim 2016 tarihinde yapılan açıklamada da belirtildiği üzere Telekom hissedarlarından olan Ojer Telekominikasyon A.Ş‘nin borçları olduğu söyleniyor. Türk Telekom ile hissedar olduğu için borçlar sadece Türk Telekom’unmuş gibi lanse ediliyor. Aslında borçlar Ojer’e ait.

Türk Telekom tarafından yapılan resmi açıklamayı ve tam metni aşağıdan inceleyebilirsiniz;

 

turk-telekom-basin-aciklamasi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Hocam Erzurum ve doğu Anadolu çevresinde çoğu il ve ilçede Türk Telekom kullanan kullanıclaron internetleri kesilmiş bulunmaktadır duyurursanız sevinirim…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler