Cumartesi, Nisan 20, 2024

Türk Telekom’da Darbe Yandaşçıları İşten Çıkartıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’nin büyük bir bölümüne telekominikasyon hizmeti sunan Türk Telekom, darbe destekçileri olduğu iddia edilen 290 çalışanını işten çıkartma kararı aldı. Ortak yürütülen çalışma kapsamında kişilerin bağlarının tespit edildiği resmi açıklama ile duyuruldu.

Koordinasyon İçerisinde İncelemeler Yapıldı

Türk Telekom‘da 15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan darbe girişiminden de nasibini almıştı. İçeride FETÖ terör örgütüne destek verdiği iddia edilen ve bağları olduğu tespit edilen 290 Türk Telekom çalışanının işine son verildi. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre milletin birlik ve beraberliğine, iradesine ve devletin kademelerine karşı güvenlik tehdidi oluşturan kişiler her zaman en sert şekilde karşılık bulacağı ve Türkiye’nin omurgası konumunda olan Türk Telekom‘un bu konuda devlet erkanları, yetkili makamlar ve işbirlikçiler ile yapılan titiz çalışma sonucu tespitler tamamlandı.

Şuan için 34 bin çalışan arasından 290 kişinin işine son verilirken, bu sayının ilerleyen zamanlarda giderek artması bekleniyor.

Türk Telekom tarafından yapılan resmi açıklama ve basın bildirisi ise şu şekilde:

 

“Darbe girişimi gecesinde, binalarımıza yönelik olarak tüm saldırı ve işgallere rağmen, halkımızın ve kurumlarımızın iletişim ihtiyacı kesintisiz karşılanmıştır. Ayrıca 34 bin çalışanımız işinin başında olduğu gibi, 7/24 Türkiye’ye hizmet sunmaya devam ediyoruz.

Sektörümüzü ve ülkemizin siber güvenliğini tehdit eden tüm unsurlar, Türk Telekom’un kararlı, çözüm odaklı duruşu ve liderliğinde; sektörü oluşturan tüm kurum ve oyuncuların istikrarlı müdahaleleri ile bertaraf edilecektir. Türk Telekom ailesi olarak, yüce Türk adaletine olan güvenimiz tam olduğu gibi, mücadelemiz kararlılık ile devam edecektir. Milli güvenliği ve birliği tehdit eden her türlü hareket ve oluşumu ortadan kaldırmak için devletimize destek olmaya devam ediyoruz, edeceğiz.” açıklamaları yapıldı.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Ttnet internet kablolarını çamaşır ipiyle mi cekiyor anlamadım hocam GTA 5 indirmesi iki hafta sürdü. Tedaş da saolsun kol gibi fatura gönderdi.

  2. Hocam Türk Telekom’da çok fazla öyle darbe destekçisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü olsalardı, kolayca iletişimi keserlerdi. Bu da darbe gecesi seyrini değiştirirdi epeyce Allah korudu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler