Cuma, Mart 29, 2024

Türkiye 5G teknolojisini ilk kullanan ülkelerden olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

5G teknolojisi için çalışmalar bir yandan devam ederken, BTK Başkanı olan Ömer Fatih Sayan tarafından önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre 5G‘ye geçen ve kullanmaya başlayan ilk ülkelerden birisinin Türkiye olacağını belirtti.

Biliyorsunuz, daha yeni LTE adı verilen 4.5G teknolojisine geçtik ve cihazlarımızın hatlarını yenileyerek bu teknolojiye ayak uydurmak adına değiştirdik. Şuanda ise bir sonraki aşama olan 5G‘nin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu konuda öncülük yapan ülkelerden olan Japonya, ABD ve Güney Kore gibi ülkeler geçişlere başlarken, şuanda Japonya ile ortak düzenlemiş olduğumuz 5G çalıştayı bize ön ayak olacak.

Yapılan açıklamaya göre; “Dünyada bu konuda liderlik yapan ülkeler ile temaslarımız devam ediyor. 5G‘ye geçmeyi planladığımız gibi, bu amaca yönelik olarak ülkemizdeki kamu, üretici firmalar, işletmeler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları için koordinasyonun sağlanması adına 5GTR forumunu kurduk.” denildi. İlk 5G‘ye geçiş tarihi olan Sayan 2020 yılını işaret ediyor. Türkiye’nin bu yarışta lider ülkeler arasında yer almak için tüm çalışmaları seferber ettiği belirtiliyor.

5g turkiye
Bir diğer açıklamaya göre de 4.5G teknolojisi bu tarihe kadar geliştirilmeye devam edecek. 27 Ekim 2018 tarihine kadar tüm hızlı ve yüksek tren hatları, karayolları, tünel ve köprülerin %99’unda 4.5G hizmeti kesintisiz verilebilecek. Buna tüm dağıtıcı operatörler de dahil edilecek.

Bu şekilde 2020 yılına kadar 5G teknolojisine geçiş için tüm alt yapılar hazır hale getirilmiş olacak. 4.5G’ye geçerken uğraştığımız zahmeti 5G’ye geçerken uğraşmadan kolayca “upgrade” yaparak değiştirmiş olacak. BTK’nın yaptığı planlamalar doğrultusunda 27 Ekim 2023 yılında ülke nüfusunun %95’i yeni teknolojiye ayak uyduracak.

Şuanda 5G teknolojisi için önümüzde uzun görülen bir süreç olsa da, çalışmaların yapılması ve eksikliklerin giderilmesi için bu zaman çokta uzun değil aslında. Umarız bahsedilen ve planlananlar gibi 5G teknolojisini kullanan ilk ülkelerden birisi Türkiye olur ve bir kez daha gururlanmış oluruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. hahahaha bu habere 80 milyon olarak gülüyoruz siz gidin mobilde, sabit bantta EVRENİN en yavaş internetini kullanmamızı zorunlu hale getirin. 129 kbps internete insanları mahkum edin ondan sonra 5G değil 10G de gelse fayda ETMEZ…!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler