Cumartesi, Nisan 20, 2024

Türkiye’de Adnow Reklam Ağı Nedir, Nasıl Çalışır ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’de internetten para kazanma deneyimlerini kovalayan pek çok insan ve webmaster bulunuyor. Geneli Google Adsense servisini kullanırken, Adnow gibi firmalar da bu tür deneyimlere alternatif olarak hizmet veriyor. Peki Adnow nedir, nasıl çalışır ? Biz de bu konuda rehber hazırlayarak akıllardaki soruları gidermek istedik.

Adnow Nedir ?

Adnow İngiltere’nin Londra kentinde bulunan bir reklam firması olup, Türkçe dil desteğinde sürekli hizmet sunmaktadır. Hatta bu konu ile ilgili bir hafta içerisinde onu aşkın soru aldık. Biz de Adnow firmasının Türkiye faaliyetlerini rehber hazırlayarak anlatmak istedik.

Genellikle web sitesi sahipleri Google’ın Adsense servisinden reklam alamadıkları için alternatif yöntemler aramaktadırlar. Adnow firması da ilgili web sitelerine reklam teklifleri yaparak kendi reklamlarını ve çeşitli web sitelerin reklamlarını göstermektedir. Yabancı kaynaklı bir web sitesi olduğu gibi, Skype üzerinden de Türkçe destek veriyorlar. Hatta kendileri ile iletişime geçtik ofisten bir kaç kare de paylaşarak aklımızdaki pek çok soru işaretini giderdiler.

adnow-ekip
Adnow Nasıl Çalışıyor ?

Diyelim ki bir web siteniz var ve Adsense reklam servisi sitenizi kabul etmiyor. Adnow gibi firmalara web sitenizi göstererek incelemeleri doğrultusunda size reklam veriyorlar. Bu reklamların içerisinde yer alan kodlar sayesinde tıpkı Adsense sistemindeki gibi kaç kişinin tıkladığını, hangi reklama tıkladığını ve bu reklamlardan tıklama başına ne kadar kazandırdığını takip edebiliyorsunuz.

Üstelik Adnow reklamlarını sitenize ekledikten sonra bir takip ekranından günlük kazançlarınızı da takip edebilmeniz mümkün. Sayımlar gerçekten çok iyi diyebilirim. Şahsen kendi kişisel web sitemde denediğim için birebir rakamlar uyuşuyor.

Sitenize Adnow reklamlarını eklemek için sisteme kayıt olduktan sonra panelden reklam türünüzü seçip Adnow‘un size verdiği reklam kodunu sitenizde istediğiniz bir yere eklemeniz yeterli. Bir kaç dakika içerisinde reklam doğru yerleştirildiyse çalışmaya başlıyor. Kodu aldıktan sonra bir de eklemeden önce ön izleme yapabiliyorsunuz.

adnow-reklam-cesitleri-3
Reklamlar Nasıl ?

Adnow reklamlarına şahsi fikrim olarak şunları söyleyebilirim; normal Adsense reklamları gibi ziyaretçileri rahatsız etmeden gayet ilgi çekici reklamlar sunuyorlar. Şöyle düşünün; bir x firması Adnow’a giderek reklam vermek istediğini söylüyor. Bu BMW firması da olabilir, Beko firması da olabilir, herhangi x firması da olabilir.

Bu firmalar Adnow‘a para vererek banner yaptırıyor ardından Adnow‘da elinde bulundurduğu site ağına bu reklamları push ediyor. Böylece o içerikleri sitenizde (ilgi durumuna göre) görebiliyorsunuz.

NOT: Bu arada arayüz Türkçe olarak kullanılabiliyor. Bu reklam alan siteler için önemli bir detay diyebiliriz.

adnow-reklamlar-2
Ödemeler Nasıl ?

Bir webmaster olarak sitenizi Adnow servisine kaydettirdikten sonra tıklama başına bir gelir elde ediyorsunuz. Ödeme konusunda gerçekten sıfır sıkıntı yaşıyorsunuz. Elde etmiş olduğunuz gelirler ise şu şekilde değişiyor;

❱ 1000 gösterim başına CTR %1.15 oranında kazanç elde ediliyor.

❱ Tıklama oranları için tıklama başına 0,05 dolar ile 0,08 dolar arasında gelir elde ediliyor.

❱ Minimum ödeme limiti 20 dolar.

❱ Ödemeler Paypal ve Payoneer aracılığı ile yapılıyor.

❱ Kurulum süreci yaklaşık olarak on ile on beş dakika kadar sürüyor. Hızlı ve net bir paneli var.

❱ Fiyatlar diğer firmalara göre gayet iyi ve rekabetçi diyebilirim.

❱ Gelirlerinizi anlık ve sürekli olarak panelden izleyebiliyorsunuz.

❱ Reklamları siz belirliyorsunuz ve kendi isteğinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

adnow-reklam-dagilimi
Adnow Firması Verileri

Firmadan elde etmiş olduğumuz veriler doğrultusunda akıllardaki soru işaretlerini gidermek istedik. Adnow bünyesinde bulunan reklamları sitenizin istediğiniz bölümüne ekleyerek çalıştırabiliyorsunuz. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak çeşitli webmaster sitelerinde Adnow firmasının reklamlarında zararlı içerikler olduğunu ve Google tarafından zararlı algılandığı belirtilmiş. Fakat reklamlarda böyle bir duruma ben şahsen rastlamadım ve Google’dan da herhangi bir dönüş almadım.

Reklamların zararlı olup olmadığını o reklam kodunu Google’da taratarak görebilirsiniz. Sonuçta adamlar 107 ülkede bu çalışmaları yürüttükleri gibi, aylık olarak 5 milyar gösterim alıyorlar. Böyle firmaların zararlı içerikler barındırma saçmalığına şahsen ben inanmıyorum. Herkes bu tekel içerisinde çalışmalarını kendisine göre yönetiyor. Eğer böyle bir durum olsaydı sanırım Adnow firması Türkiye faaliyetlerine devam etmezdi. Tercih tabii ki yine sizin.

adnow
Sonuç

Adsense servisini kullananlar bilirler. Tıklama başına maliyetler sektörden sektöre değişmektedir. Özellikle haber ve teknoloji siteleri Adsense üzerinden çok düşük T.O‘lar ile dönüş almaktadır. Bir de Adsense servislerinden faydalanamıyorsanız, Adnow gibi firmaları değerlendirerek iyi gelirler kazanabilirsiniz. Adnow hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

8 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler