Cuma, Nisan 26, 2024

Twitter CEO’su Jack Dorsey’in Hesabı Hacklendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter CEO’su Jack Dorsey’in Twitter hesabı, Cuma öğleden sonra kendisini Chuckle Squad adında tanıtan bir grup tarafından saldırıya uğradı. Bilgisayar korsanları, ırkçı hakaretler, antisemitik mesajlar ve Dorsey’nin hesabından en az bir Holokost inkarını tweetledi. Bazı rahatsız edici tweetler 10 dakika kadar kaldılar, oysa ki saldırı başladıktan kısa bir süre sonra, bu tweetler çoktan silindi ve hepsi artık yok oldu.

 

Bilgisayar korsanlığından yaklaşık bir buçuk saat sonra Twitter, “hesabın artık güvende olduğunu ve Twitter’ın sistemlerinin tehlikeye atıldığına dair hiçbir gösterge olmadığını” tweetledi.

Daha sonra Twitter, Dorsey’in hücre taşıyıcısındaki suçu belirterek, “hesapla ilişkilendirilen telefon numarasının, bilgisayar korsanlarının kısa mesajları kullanarak tweet göndermelerini sağladığını” belirtti.

 

Dorsey’in hesabına gönderilen tweetler, Twitter’ın daha önce SMS hizmetine yardımcı olmak için daha önce satın almış olduğu Cloudhopper şirketi aracılığı ile gelmiş gibi görünüyor. Twitter hesabınıza bağlı telefon numarasından 404-04 numarasına mesaj atarsanız, bu metin Twitter hesabınızda yayınlanacaktır ve tweetinizde ki kaynak “Cloudhopper” olarak gözükecektir.

 

Bugünün yaşanan hack olayı, geçen Twitter’da bir çok YouTube ünlüsüne saldıran ve aynı zamanda güzellik sözcüsü James Charles, Shane Dawson ve Komedyen King Bach gibi gruptan geliyor gibi gözüküyor. Hacker’ların Discord sunucusunda toplanan ekran görüntülerinde görüldüğü gibi, Desmond “Etika” Amofah’ın Gmail hesabına da erişim hakkı olduğu iddia ediliyor. O tarihte, etkilenen kişilerin çoğu, AT&T çalışanları tarafından gerçekleştirilen bir SIM kart takasının ardından hesaplarının ihlal edildiğini öne sürdü.

logo att share

 

Bir AT&T sözcüsü, önceki Chuckle Squad saldırılarından sonra açıklama yaptı.

Yasa uygulayıcılarla çalışıyoruz, müşterilerin hizmetlerini geri yükledik ve hesabı güvence altına almanın yollarını tartıştık” dedi. AT&T bugün yaşanan olay hakkında bir yorum isteğine yanıt vermedi.

Twitter’da gerçekleşen diğer saldırılar da Chuckle Squad’ın taktiklerini andırıyor. Riverdale’in Cole Sprouse’u Twitter hesabını “hücre servis sağlayıcısı” ndan kesmekle suçladı. Aynı grup olup olmadığı belli değil.

Bazı çirkin tweet’lere ek olarak, günümüzün bilgisayar korsanları, bir Discord sunucusunu takıp insanlardan katılımlarını istedi. (Sunucu davet bağlantısı, bilgisayar korsanları tarafından tweetlendi ama artık çalışmıyor.) “Hem sunucu hem de sunucu sahibi bize bildirildikten birkaç dakika içinde Discord’tan kalıcı olarak kaldırıldı,” dedi.

Temsilci, “Herhangi bir hacklemeyi teşvik etmek, doğrudan Hizmet Şartlarımızı ihlal ediyor” dedi. “Bu olayı izlemeye ve soruşturmaya devam edeceğiz”

Hesap ilk kez hacklenmiyor!

Dorsey’nin hesabı daha önce saldırıya uğradı. 2016 yılında, güvenlik firması OurMine, “güvenliğinizi sınama” hakkında bir mesaj göndermek için @Jack’i hackledi. Tweet’in ayrıca bir video ve OurMine’nin web sitesine bir bağlantısı vardı. (OurMine ayrıca Facebook’un Mark Zuckerberg ve Google’ın Sundar Pichai gibi diğer CEO’ları da hackledi.)

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler