Cumartesi, Nisan 20, 2024

Twitter Güvenlik Açığı Gizli Profilleri Herkese Açık Hale Getirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medyanın en iyi platformlarından Twitter, yaşadığı bir güvenlik açığı nedeniyle birçok kullanıcısının gizli profilini herkese açık hale getirdi. Sorun, Android cihaza sahip kullanıcıları etkiliyor.

Ortaya çıkan açık yeni değil zira 3 Kasım 2014 tarihinde başlamış. O tarihten bugüne devam eden açık, kullanıcıların Android cihazlarda kullandığı uygulama neticesinde ortaya çıkarılmış. Twitter ise açığı 14 Ocak tarihinde kapattığını ve açıktan etkilenen tüm hesaplarla iletişime geçileceğini kaydetti. İletişim kurulan hesaplar eski şekilde gizli hale getiriliyor.

twitter güvenlik açığı profillerii herkese açık hale getirdi

Web ve iOS sürümlerinde denk gelinmeyen bu açık için İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC) araştırmalara başladı. Komisyon, gizlilik uygulaması bulunmayan şirketlere 20 milyon Euro ya da yıllık gelirin yüzde dördü oranına denk gelen para cezası uyguluyor. 

Twitter tarafında ise açık hakkında genel bir bilgi haricinde fazla detay paylaşılmadı. Sosyal medya platformunun aylık ortalama 356 milyon kullanıcısı bulunuyor. Oldukça ciddi olan bu sayı için gerekli güvenlik önemlerinin alınması da son derece elzem. Konu ile ilgili olarak Twitter üzerinde ortaya çıkan dolandırıcılık reklamlarını içeren yazımıza göz atabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler