Çarşamba, Nisan 24, 2024

UBER, Uçan Taksi İçin İlk Beş Ülkeyi Belirledi

Paylaş

silkroad gaminggentr

UBER, şuanda sadece lüks araçlarla taksi hizmeti yapsa da ilerisi için yatırımlarını başlattı. UBER, uçan taksiler için geçen yıl kolları sıvamıştı ve UBER tarafından yapılan açıklamada uçan taksilerin testi için ilk beş ülkeyi belirledi.

UBER Hangi Beş Ülkeyi Belirledi?

UBER uçan taksi ile havada yolcu taşımacılığı için belirlediği 5 pilot ülke: Japonya, Fransa, Avustralya, Hindistan ve Brezilya

UBER seçtiği pilot bölgelerde 2 milyondan fazla nüfusa ve şehir merkezinden en az 1 saat uzaklıkta havalimanı olması lazım. Uber, kentsel hava yolculuğu paylaşım planının önümüzdeki beş yıl içinde yol tıkanıklığını azaltabileceğine inanıyor. 2023 yılında başlatılacak olan ücretli operasyonlarla test uçuşlarını başlatmayı hedefliyor.

Geleceğin hava taksisi olmayı hedefleyin UBER’in uçan taksileri dikey kalkışa ve dikey inişe imkan sağlıyor. Uçan taksinin görünümü uçağı anımsatsa da tıpkı bir drone gibi kalkış ve inişe sahip. UBER’in uçan taksisi gücünü yenilenebilir ve temiz enerji kaynağı olan elektrikten alacak. 

Uber Avustralya’da Melbourne ve Sydney; Fransa’da Paris; Hindistan’da Mumbai, Bangalore ve Delhi; Japonya’da Tokyo; Brezilya’da ise Rio de Janeiro ve Sao Paulo şehirlerindeki çalışmalara başladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler