Cumartesi, Nisan 20, 2024

Uber, Yolcuların Kendilerini Daha Güvende Hissetmesi için Ses Kayıtlarını Aktifleştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz hafta Uber, kısa bir süre önce sürüşünüzü dorğulayabilmeniz için isteğe bağlı bir PIN numarası da dahil olmak üzere bir takım güvenlik özelliğini kullanıma açtı ama yakında daha fazla şey uygulamaya geliyor.

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong’a göre, V.I.P. seyahat şriket, mobil uygulamasında seyahatiniz esnasında kendinizi rahatsız hissederseniz ses kaydetmenizi sağlayabileceğiniz bir özellik üzerinde çalışmalar gösteriyor.

Wong tarafından Twitter’da yayınlanan ekran görüntüsü, rekor kırdığınızda, sesin arka planda yakalanıp Uber’e gönderileceğini gösteriyor

 

Bu bahsi geçen ses özelliği bir ses klibi kaydetmeden önce dünyanın bazı bölgelerinde her iki tarafın da onayını gerektireceğinden belirli bölgeler ve ülkeler ile sınırlandırılabilir. Uber zaten hali hazırda ülkemizde olmadığından bizim bir şey beklememiz ya da ümit etmemiz saçma olur.

 

Geçtiğimiz sene Çin’in Didi Chuxing, kabin hizmeti için yapılan güvenlik bakımının bir parçası olarak kullanıcılarına benzer bir özellik sunmuştu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler