Cumartesi, Nisan 27, 2024

Uzay’daki Kara Delik Sırrı Çözüldü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yıllardır bir şekilde duyduğumuz Kara Delik, Nasa tarafından çözülerek içerisinde ne olduğu konusunda net bir tanı koyulmaya başlandı. Bilim adamlarını şaşırtmaya devam eden Kara Delik hakkında detaylar haberimizde.

KARA DELİK SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Yıllardır Bilim Adamları’nın üzerinde durduğu konulardan birisi olan Kara Delik, nihayetinde sırrı çözülerek akıllarda soru işareti olarak kalma niteliğini de kaldırmış oldu. Elde edilen net bilgilere göre Kara Delik dediğimiz bu gizemli yapı ortası gerçekten kara ve yuvarlak olan, etrafını ağır gaz bulutlarının kapladığı biliniyordu.

Nasa ve Avrupa Uzay Acentası ortak iş birliği ile birlikte X-Ray görselleri ile çekilen görüntülerde Kara Delikler gözlemlendi. Yapısında sabit, değişmez ve puslu olması beklenen yapının tam tersine seri gazlar ve kum yığıntılarının bir araya gelerek sıkıca tutunmasından oluşuyor. İçine girmek istediğinizde ise tıpkı bir beyaz bulut misali yine boşlukta kalıyorsunuz. Normal bulut yapısından farkının seri gazlardan ve kum yığıntılarından oluşması en net verilen bilgiler arasında.

kara-delik-nasil-olusur
“SERİ GAZLAR VE KUM YIĞINTILARINDAN İBARET”

Normalde hep Kara Delik denildiğinde içine girilip kaybolacağımız, hatta başka boyutlara geçilebileceği hayal edilen nesneler olarak lanse edilirdi. Ancak günümüz teknolojisi sayesinde bu merak edilen sır da aydınlatılmış oldu. Yani Kara Delik efsanesi sadece seri gazlar ve kum yığıntılarından ibaret.

Bilim Adamları bu bilgileri Donut teorisi ile birlikte çözdüklerini, bir araya gelerek oluşan bu Kara Delik denilen yığıntılarının oluşturduğu içeriğin bazen kilometrelerce olduğu belirtiliyor. Yani bir bulutun 5 kilometre boyunca kara ve yoğun olduğu şeklini canlandırabilirsiniz.

Bilim Adamları ve Nasa araştırmacılarının sıradaki hedeflerinin ise bu gaz ve toz yığıntılarını bir araya hangi nedenlerin getirdiğini bulabilmek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiler.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler