Cuma, Mart 29, 2024

WhatsApp Durum Videoları için Sınırlama Getiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok ülke de ekstra tedbirler uygulanmaya başlandı. Özellikle insanların sokağa çıkmalarını engelleyecek kararlar alınıyor. Haliyle bu durumda internet kullanımının da giderek yükselmeye başladığını görüyoruz.

Bazı platformların kullanım oranları da doğru orantılı olarak artmaya başladı. Son olarak WhatsApp kullanımının yeni bir rekor kırdığı duyurulmuştu. Kullanım oranlarının artmasından sonra WhatsApp açıklama yayınlamış ve sunucuların kapasitelerinde arttırma kararları aldıklarını belirtmişti. Fakat yeni açıklamaya bakacak olursak bu tedbir yeterli gelmedi. Öyle ki WhatsApp durum videoları için süre sınırlamasının geleceği duyuruldu.

İlk etapta Hindistan genelinde durum videoları sınırlandırılacak

Sunucu yükünün azaltılması adına durum videolarının sürelerinde bir sınırlama yapılmasına karar verildi. Mevcut uygulamada 30 saniyelik durum videoları çekilebiliyordu. Fakat sınırlama sonrasında bu sürenin yarı yarıya azaltılacağı konusunda bilgi verildi.

WhatsApp

Uygulamanın ilk olarak Hindistan genelinde geçerli olacağını da ekleyelim. Kullanıcı sayısının en yoğun olduğu ülkelerden biri olan Hindistan genelinde durum videolarının 15 saniyelik süre içerisinde sınırlandırılması sunucu yükünün büyük oranda azalması demek oluyor.

Bunun yanında virüs salgınının bu şekilde devam etmesi durumunda ise internet kullanımının artması, haliyle benzeri kararların gelmesi bekleniyor. WhatsApp için de aynı durum geçerli olacak. Şimdilik sadece Hindistan genelinde süre sınırlaması geçerli ancak kısa süre içerisinde Avrupa ülkeleri ve ABD genelinde de aynı karar alınabilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler