Cuma, Nisan 26, 2024

Whatsapp Web Nedir? Nasıl Girilir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sürekli haberlerimize konu olan, en büyük online mesajlaşma platformu Whatsapp 2015 yılında Whatsapp Web projesini kullanıma sunmuştu. Zaman zaman eleştirilse de son zamanlarda ciddi bir yükselme yaşayan Whatsapp Web‘e nasıl girileceği hakkında küçük bilgilendirmeler verelim. 

Whatsapp Web kullanabilmek için telefonunuzun internete bağlı olması gerektiğini başta hatırlatmakta fayda var. Google da Whatsapp Web olarak atarak veya  buraya tıklayarak kolaylıkla siteye erişebilirsiniz. 

  • Siteye giriş yaptıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran bizi karşılayacak.

whatsapp web 1

  • Browser üzerinden girişimizi yaptıktan sonra telefonumuzdan;
  • Android ve Windows phone için: Whatsapp->Menü->Whatsapp Web yolunu iOS cihazlar için: Whatsapp->Ayarlar->Whatsapp Web yolunu izliyoruz. iOS cihazlar için izlenecek yol ve gelecek ekran şöyledir;

whatsapp web 2 2 

  • Telefonunuzdan web sitede gelen QR kodunu tarattığınız anda browser Whatsapp’ınızı göstermeye başlayacaktır.

Her yeni bağlanma zamanında telefonun internete bağlı olması gerekmektedir. Ayrıca tarayıcınızın Chrome, Mozilla, Safari veya Opera olması gerekiyor. 

Whatsapp Masaüstü Uygulaması

Web Browser kullanımı kolay ve hızlı olsa da Masaüstü uygulaması da – eğer sürekli bilgisayardan Whatsapp kullanıyorsanız – indirmeye değer. Whatsapp Masaüstü uygulaması için Windows cihazlarda Windows Mağazaya girerek uygulamayı bulup rahatlıkla bulabilirsiniz. Veya alternatip olarak Whatsapp resmi sitesine girerek Whatsapp Masaüstü uygulamasını Mac veya Windows bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

whatsapp web 3 2

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler