Cumartesi, Nisan 20, 2024

Windows 10 Ekim Güncellemesi Yine Sorunlu Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde Windows 10 Ekim güncellemesinin, hatalar barındırması yüzünden elden geçirilerek hatasız şekilde tekrar sunulduğunu sizlere sunmuştuk. Ancak görünen o ki yeni güncelleme, bu kez iCloud ile ilgili bir soruna sahip.

Microsoft, Windows 10 işletim sistemine sunduğu her güncelleştirmede bir çok sorunu çözerken, yerine daha başka sorunlar getirmeyi alışkanlık haline getirmiş durumda. Firmanın son sorunlu güncellemesi de bu duruma destek oluyor. Geçtiğimiz aylarda ilk sürümü yayınlanan 1809 kodlu Windows 10 Ekim güncellemesi, barındırdığı hatalar sebebi ile birçok kullanıcının verilerini silmişti.

Ortaya çıkan durumdan sonra geri çekilen güncelleme, geçtiğimiz günlerde yeniden yayınlanmış ve tamamen hatasız bir sürüm olarak lanse edilmişti. Ancak bugün itibari ile ortaya çıkan yeni bir sorun, güncelleştirmenin lanetli olabileceğini düşündürtüyor. Yeni soruna göre kullanıcılar, Apple’ın bulut depolama servisi iCloud’u kullanırken senkronizasyon gerçekleştiremiyorlar ya da yapılan senkronizasyon hatalı olarak gerçekleşiyor.

windows 10 ekim icloud hata

Her ne kadar sorun Windows kaynaklı görünüyor olsa da, işin ucunda üçüncü taraf bir uygulama olması firmayı zan altında kalmaktan kurtarıyor. Yapılan açıklamaya göre iCloud’un 7.0.276 sürümü, Windows 10 1809 sürümü ile uyumluluk sağlamıyor. Bu bağlamda Apple’ın uygulamasını güncelleştirmesi gerekiyor. Öte yandan hali hazırda Windows 10 Ekim güncellemesini yüklediyseniz, iCloud’un bu sürümünü sonradan da yükleyemiyorsunuz.

Ortaya çıkan sorun her ne kadar uyumluluk konusunda ilk olmasa da, son güncelleme ile anılması Microsoft tarafında 1809 güncellemesini en kötü güncelleme yapabilir. Daha önce Radeon ekran kartlarının bir kısmı da bu uyumluluk neticesinde problemler yaşamıştı. Bu yüzden Microsoft, 1809 sürümü için ortaya çıkan tüm durumları şeffaf bir şekilde gözlemlemeyi sağlayan destek sayfasını da yayınladı.

Bakalım yeni güncellemeler, daha yeni sorunlar getirecek mi?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler