Cumartesi, Nisan 27, 2024

Windows 10 oyun modu hakkında bilmeniz gerekenler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft ekibi geçtiğimiz aylarda Windows oyun modu yaptıklarını ve sona geldiklerini duyurmuştu. Bilgisayarın özelliklerini oyun moduna göre yönetebilen bu sistem, Xbox One ve Windows PC oyunlarını birleştirerek de bizi büyük bir yükten kurtarıyor. Peki bu oyun modu nasıl çalışacak ?

Bilgisayarınızın kaldırmadığı oyunlar varsa

Burası aslında kırılma noktamız hocalar. Windows 10‘da kullanıma sunulacak olan Oyun Modu test aşamasını tamamladı ve çok yakında güncelleme olarak Windows 10 kullanıcılarına gönderilecek. Creaters Update ismi ile gelecek olan güncellemede oyun performanslarımızda çok büyük artışlar göreceğiz. Zira Windows 10 oyun modunun çalışma prensibi arasında oyuna giriş yaptığımız zaman bilgisayardaki diğer tüm gereksiz donanım ve programların kapatılmasını ve performansının minimuma indirilmesini kapsıyor. Hal böyle olunca oyuna tam performans ayırarak bilgisayarımız konsantre olabiliyor.

Mesela şöyle düşünün; GTA 5 var bilgisayarınızda. Önceden 30 FPS alıyordunuz zaman zaman 15 FPS’lere indiğinde takılmalar ve donmalar oluyordu. Windows 10 oyun modu ile FPS’in 10 ile 15 kadar arttırılması planlanıyor. Hal böyle olunca 45 FPS civarlarında çok daha sağlıklı FPS değerleri alarak oynayabileceğiz.

windows 10 oyun modu 002
Bu hafta ABD’de düzenlenen Game Developers Konferansı’nda yapılan konuşmalar bizleri epey heyecanlandırdı. Zira Windows 7 kullanıcısı şuanda bir hayli fazla. Eğer Windows 10 ile istenilen verim gerçekten yakalanabilirse, Windows 7 kullanıcıları 10’a göç edebilir. Konuşmada oyun modunun mevcut olan donanım ile mümkün olan en iyi performansı sağlamaya çalışacağı bir araç olarak nitelendirilmişti.

windows 10 oyun modu 003
Bilgisayarlar konsollara benzeyecek

Değerli hocalar bizi konsollardan ayıran en büyük özellik şimdiye kadar neydi ? PC’de arka planda oyun çalışırken pek çok gereksiz program da çalışabiliyordu. Ancak Xbox veya PS4’de böyle bir sorun yoktu. Şimdi bu gelecek Windows 10 oyun modu güncellemesi ile artık aramızda pek bir fark kalmayacak. Bilgisayarlar da konsollara benzetilmiş olacak.

Oyun modunu açtığınızda GPU belleğinde daha fazla yer açılacağı gibi, ekran kartımız tamamı ile oyuna odaklanmış olarak devam ederken, işlemcimiz de diğer donanımlara desteği kesecek ve oyuna ağırlık verecek. Bu modu istediğiniz zaman açıp, istediğiniz zaman ise kapatabiliyor olacaksınız.

Sonuç olarak uzun vadede Xbox One PC oyunculuğu ile birleşmiş olacak. Fakat şuan için oyun modundan gelecek olan dönüşler çok önemli.

 

windows 10 oyun modu

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler