Cuma, Mart 29, 2024

Windows 10’u tek tuşla saniyeler içinde nasıl kapatırız ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün Windows 10 kullanıcılarını yakından ilgilendiren ufak bir detaydan bahsedeceğiz. Bilirsiniz Windows 10‘da bilgisayarı kapatmaya karar verip başlat kısmından power ikonuna bastığınızda arka plan uygulamaları olsun “kapatılsın mı ?” gibi sorular sorarak bizi bekletir. Bu uzayan süreleri ise tek tıklama ile önüne geçip, kapatabilmek mümkün.

Bu işlemi uygularken bir kaç adımda kısayol oluşturacağız. Ardından masüstümüzde bulunan bu kısayola tıkladığımızda bilgisayarımız bir kaç saniye içerisinde tamamen kapanacaktır. Hatta bu kısayolu biraz daha geliştirerek size hiçbir şey sormadan kapattırabilmeniz mümkün. Gelin hemen o kısayola geçiş yapalım;

❱ İlk olarak masüstünüze geçiş yapın.

❱ Ardından boş bir yerde sağ tıklayarak ❱ yeni ❱ kısayol seçeneğine tıklayın.

❱ Sonrasında karşınıza ufak bir dizin yazabileceğiniz bölüm gelecek, bu bölüme aşağıdaki satırı aynen yazın.

C:\Windows\System32\shutdown.exe /s /t 0

❱ Kısayola bir isim vermek isterseniz “bir isim oluşturun” kısmına yazabilirsiniz.

❱ “Son” seçeneğine tıkladıktan sonra kısayol hazır hale geliyor. Ardından bu kısayola tıkladığınızda bilgisayarınız otomatik olarak kapanma moduna geçecektir.

Not: Yukarıda bahsetmiş olduğumuz kısayol uygulaması bilgisayarımızı normal şekilde hızlı kapatmaya yarar. Ancak siz arka plan uygulamaları dahil her şeyin hızlıca kapatılmasını istiyorsanız aşağıdaki satır kodunu yukarıdaki gibi aynen yapın.

❱ C:\Windows\System32\shutdown.exe /s /f /t 0 bu kısayolu aynen yaptığınızda bilgisayarınız size sormadan direkt kapanacaktır. Eskiden bunları Messenger zamanında arkadaşlarımıza gönderip “kanka şuna bir tıklasana çalışıyor mu ?” deyip kandırmaya çalışırdık. Şimdi ise Windows 10’da gayet başarılı bir şekilde hızlıca kapatmaya yarıyor.

windows 10 kapatma

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler