Cuma, Nisan 26, 2024

Windows 11’in En Önemli Özelliği Windows 10’a Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 11, oyunları Windows’ta hiç olmadığı kadar iyi hale getirmeye yardımcı olmak için Doğrudan Depolama özelliğini sunacak. Hızlı NVMe SSD’lere ihtiyaç duyan bu teknoloji, aynı zamanda şirketin Xbox Series X ve Series S konsollarına da güç sağlıyor ve verilerin sürücülerden nasıl hazır olduğunu değiştirerek küçük yükleme sürelerine izin veriyor; Bilgisayarlar ise geliştiriciler tarafından en iyi şekilde destek aldığı zaman konsollara benzer sonuçları görmek olası.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Microsoft ise, Windows 11 işletim sistemini tanıttığında, bunu işletim sisteminin benzersiz bir özelliği olarak lanse ettiler, ancak şimdi Microsoft, teknolojiyi Windows 10 kullanıcıları için de kullanıma sunacak gibi görünüyor.

windows 11 pchocasi
Windows 11'in En Önemli Özelliği Windows 10'a Geliyor! 2

Microsoft, Direct Storage’ın (Doğrudan Depolama) geliştirici önizlemesini kullanıma sundu ve görünüşe göre Windows 10 1909 ve üstü işletim sistemi sürümünü çalıştıran bilgisayarlar ile de uyumlu olacak.

Microsoft, teknolojinin Windows 10 için de mevcut olacağını söylese de, Windows 11’in hala daha iyi bir deneyim sunacağını ve depolama yığınının Doğrudan Depolamadan tam olarak yararlanacağını, Windows 10’un ise yalnızca yeni teknolojiyi daha iyi kullanmak için optimize edileceğini belirtiyor.

Doğrudan Depolama, SSD’den birden çok akışta veriyi okuyor ve verilerin sıkıştırmasını açmak için ekran kartınızdan faydalanabiliyor. Oyunların maalesef en iyi performans sunabilmesi için Microsoft’un geliştirdiği bu teknolojiyi tam olarak desteklemesi gerekecek.

Eğer bir geliştirici iseniz şirketin kullanıma sunduğu Geliştirici Önizleme sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler