Perşembe, Nisan 25, 2024

Windows’un Son Güncellemesinden Sonra Sistemler Kitlenmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows yeni güncellemeleri bir kaç gün önce gönderdi. Türkiye’deki kullanıcılar da bu güncellemeleri teker teker yapmaya başladı. Fakat güncellemeden sonra beklenmeyen sorunlar meydana geldi. Zira güncellemeyi yapan kullanıcıların pek çoğu aynı şikayetten dolayı geri dönüşler yaparken, biz de bugün güncelleme sonrası deneyimlerimizi sizlerle paylaşmak istedik.

Özellikle video izlerken aynı anda programlar veya render çalışmaları ile uğraşıyorsanız gerçekten başınız ağrıyabiliyor. Üstelik bugün 3 farklı makinede aynı Windows sürümünde bu hata tarafımızca tespit edildi.

Ne Tür Bir Kitlenme Yaşanıyor?

Bugün 3 farklı sistemde testi şu şekilde gerçekleştirdik; Her sistemde Adobe Premiere programı açık ve sistem yüklü durumda. Ardından Chrome‘da 6 farklı sekme açık. Render çalışması başlatılmadan, programlar tamamen açıkken bir video uygulaması açın. Sistem otomatik olarak kendisini kitlediği gibi, 27 kere ard arda bip sesi vermeye başlıyor.

Sistem kitlendikten sonra reset dahi atmıyorsunuz. Üstelik bu kitlenme de eğer programınızın içerisinde bulunan dosyaları kaydetmediyseniz, gerçekten yandınız!

windows guncellemeler

Microsoft’un Sitesinde Yenilik Açıklamaları Mevcut

Yeni gelen güncellemeden sonra, Denetim Masası üzerinden “Neler Yeni?” seçeneğine tıkladığınızda, Microsoft web sitesi üzerinden hangi detayların geldiğini görebiliyorsunuz. Bu yenilikler arasında Android cihazlarınızı Masaüstü deneyimleriniz ile daha kolay birleştirebileceğiniz pek çok yenilik mevcut.

Ne gariptir ki, her sistemde de android cihazlar bilgisayara bağlı konumdaydı. Üstelik bir tanesinde iPhone cihaz bilgisayara bağlıydı. Deneyimlerimize göre burada Windows, akıllı telefon eşitlemeleri için aldığı güncellemedeki çakışma dolayısı ile sistemleri kitliyor.

windows guncellemeler 003

Yeni Güncelleme Gönderildi

Bugün saat 14:00 civarında ise yeni bir güncelleme daha gönderildi. Şimdi tüm bu sistemlere yeni güncellemeleri dahil ediyoruz. Umarız sorunu fark edip düzeltmişlerdir. Yoksa gerçekten çok can sıkıcı bir durum ile karşı karşıyayız.

windows guncellemeler 004

Sistemin Kitlendikten Sonraki Hali

Windows 10 Guncelleme Sorunu

Windows 10 Guncelleme Sorunu 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler