Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Xbox Series X ve PS5, Korona virüsü nedeniyle gecikebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xbox X Series ve PlayStation 5‘in bu tatil sezonu için çıkışı planlanıyordu, ancak bir yatırım bankası raporuna göre Korona virüsünün neden olduğu aksamalar konsolların gecikebileceğini işaret ediyor. Salgın, teknoloji endüstrisinin çoğunu da etkilemiş gibi. Nintendo şirketi de Switch üretimi ve sevkiyatlarının Japonya’da erteleneceğini duyurdu.

Coronavirus de China 400x240 1Korona virüsü, Foxconn dahil olmak üzere bazı çalışanların karantinaya alınması, bazılarının evden çalışmasını istemesi veya fabrikaları geçici olarak kapatması gibi çeşitli olaylarla karşılaştı.  Jefferies Group‘un son zamanlarda yayınladığı bir yazıda ise, bu olayların ne kadar uzun sürerse, kullanıcıların yeni nesil konsolların ertelenmesi veya en azından kısıtlı stoklardan muzdarip kalabilecekleri konusunda uyarıyor.

Çoğu oyun Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya’da geliştirilmesine rağmen, büyük bölümler Çin’de işlem görür. İstatistiklere göre, Batı oyunlarının sanat bölümlerinin %30 ila %50’si Çin’de yapılıyor. Neredeyse %100’ü Çin’de gerçekleşen donanım üretimi söz konusu olduğunda işler daha da karmaşık bir hal alıyor.

Sony, Microsoft ve Nintendo, 2018’de ABD’ye ithal edilen konsolların yüzde 96’sının Çin’de üretildiğini, bunun da Korona virüsü salgınının PS5 / Xbox Series X üretimini etkileyebileceğini vurgulayarak sınırlı stok veya gecikmelere neden olabileceğini belirtti.

Nintendo, Japonya’da virüs nedeniyle Switch konsolları aksesuarı ve oyun gönderilerinin geciktiğini ve arkasındaki Çinli geliştirici Virtuos‘un geçici olarak kapatıldığını söylemişti. Salgın iPhone üretimini de etkilemiş, ayrıca LG ve Ericsson‘un Mobil Dünya Kongresi’nden çekilmesine neden olmuştu.

xbox series x 1

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler