Cuma, Nisan 26, 2024

Xiaomi Mi 8’in Türkiye Mağazasındaki Fiyatı Belli Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi İstanbul’da açtığı ilk mağazası ile dikkatleri üzerine çekti. Tabi satışların başlamasıyla ürünlerin fiyatlarıda belli oldu. İşte Xiaomi Mi 8’in mağaza fiyatı…

Çinli teknoloji devi Xiaomi, uzun zamandır internet üzerinden ürünlerinin satışlarını gerçekleştiriyordu. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da açtığı ilk mağazası ile tüm teknoloji tutkunlarının ilgisini çeken Xiaomi birçok kullanıcıyı mağazasına çekti.

Mağazada bulunan fiyatlar ise direkt olarak Xiaomi ile bağlantılı olduğu için ürünlerin net fiyatları oradan daha doğru bir şekilde öğrenilebiliniyor. Edinilen bir bilgi ile Xiaomi, doğal olarak mağazasında Mi 8’in satışınıda gerçekleştiriyor.

Xiaomi Mi 8, İstanbul’daki mağazasında 5.399 TL‘ye satılıyor. Çıkış yaptığı günden bu yana internet üzerinden 3.800 TL’ye satılan Mi 8’in bu fiyatı olağan üstü. Peki bu fiyat neden bu hale geldi? Fiyat nasıl bu kadar arttı? Gelin bunu konuşalım.

Mi 8 çıkış yaptığında ülkemizdeki dolar kuru yaklaşık 3-4 TL seviyesindeydi. Artan dolar kuru cihazın fiyatına yansıdığında fiyatta büyük bir artış görünüyor. Ancak bu artaş Xiaomi’nin genel prensibine aykırı düşüyor.

Uygun fiyata yüksek performans vaat eden Xiaomi, bu fiyat ile bu politikasından mecburi veya bilinçli olarak vazgeçti. Tabi bu durum tüketiciyede eksi olarak yansıdı. Aynı zamanda Xiaomi’nin fiyat politikasından vazgeçmesi kullanıcıları farklı markalara yöneltecek.

Şu dönemde telefon satışları ne kadar düşse de fiyatların böyle yüksek olması hem marka hemde tüketici açısından korkutucu. Umarız kısa bir süre içerisinde tüm ürünlerdeki fiyatlar normal seyrine döner…

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler