Cuma, Nisan 26, 2024

Yeni Efsane Cooler Master Cosmos C700P Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cooler Master tarafından geliştirilen yeni efsane Cosmos C700P kasası piyasada satışa sunuldu. Tasarım açısından kaslı ve bir o kadar da aydınlatmaya sahip olan bu yeni canavara bugün yakından göz atıyoruz. Başlamadan önce belirtelim; kullanıcı geri bildirimlerinin incelenmesi ile tasarlanan bu model, üst segment oyuncu kitlesine hitap ediyor.

Cooler Master COSMOS C700P Neler Sunuyor ?

Öncelikle açık konuşayım, kasanın tasarımını çok beğendim. Hele üst taraftan kasaya kuş bakışı baktığınız zaman öylece kalabiliyorsunuz. Zira model bizlere modifiye edilerek sanki body kit giydirilmiş gibi geldi. Zaten böylesine bir kasaya toplama yaparken ayrı bir keyif duyulacak olsa gerek. Henüz CM‘nin bu yeni efsanesini ofise konuk etmedik hocalar. Ancak yakın zaman içerisinde kullanacağımız high segment sistemlerde neden olmasın ?

Kasa genel anlamda çok esnek. Zaten firma da bunu baz alarak MasterConcept‘in temel direklerinden birisi haline getirmiş. Kasanın hemen üzerinde yer alan alüminyum kulplar sayesinde de bir yerden bir yere taşıma işlemi gerçekleştirirken büyük kolaylık sağlıyor. Hemen altında ise RGB aydınlatması göz kamaştırıyor. Ancak aydınlatmayı çalıştırmak için RGB uyumlu bir anakart kullanmanız gerekiyor.

Cooler Master Cosmos C700P kasasında üstte ve altta oyulmuş pürüzsüz RGB şeritler karanlık ortamda büyük bir keyif sunuyor. I/O panelindeki özel aydınlatma kontrol anahtarını kullanarak kolayca renklendirmelerinizi yapabiliyorsunuz. Panelin içerisinde aynı zamanda USB 3.1 (Gen 2) Tip C bağlantı noktası da yer alıyor.

Cooler Master Cosmos C700P

Çift Eğimli Temperli Camlar

Kasanın yan tarafına şöyle bir göz attığımızda ise iki eğimli ve kenarlı panoramik temperli camlar bizleri karşılıyor. Hem kasanın içerisindeki ses oranının dışarıya çıkmasına engel olduğunuz gibi, hem de şık görünüm kazandırmanız amacı ile içeride olup bitenleri rahatlıkla görebiliyorsunuz. Üstelik kasanın içinde de RGB aydınlatma kullanıyorsanız, değmeyin keyfinize.

Cosmos C700P kasasının içerisindeki çıkartılabilen kapaklar, PSU, depolama birimleri ve kablo düzenlerini kolaylıkla yapabilmemizi sağlayabilmek için önemli detaylar sunmuş. Zaten kasanın yapısı itibari ile içine ne bulursak doldurabileceğimiz gibi, geniş iç hacme de sahip. Öte yandan ön tarafa bir radyatör yerleştirmek isterseniz 420 mm boyutlarına kadar sorunsuz kullanabiliyorsunuz.

Cooler Master Cosmos C700P 002

Önemli Not: Biliyorsunuz, yeni bir sistem toplarken bilinçli kullanıcılar olarak ilk önce kasanın desteklediği CPU soğutucu ve GPU mm desteklerini bilmemiz gerekiyor. Fazla boyutlara sahip bir ekran kartını yada soğutuyucu low profildeki kasalara takamadığınız gibi, bu konuda dikkatsiz kullanıcılar ne yazık ki ürünlerini geri iade etmenin yollarını arıyorlar.

Cooler Master Cosmos C700P modelinde ise 490 mm GPU ve 140 mm CPU fan desteği bulunmaktadır. Son olarak kasanın boş halinin ortalama 22.5 KG ağırlığa sahip olduğunu belirtelim. Çok yakında Türkiye pazarında satışa çıkacak olan bu model, yurt dışında 299 dolardan alıcı buluyor. Türkiye fiyatının 1400 TL ve civarında olacağını tahmin ediyoruz. Son olarak kasanın tüm görsellerini aşağıya bırakıyoruz. Detaylara oradan ulaşabilirsiniz.

Cooler Master Cosmos C700P 004

Cooler Master Cosmos C700P 005

Cooler Master Cosmos C700P 009

Cooler Master Cosmos C700P 008

Cooler Master Cosmos C700P 007

Cooler Master Cosmos C700P 006

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Hocam efsane bir kasa ya zaten daha önceden Cooler Master Cosmos serisinden bir modeli incelemiştim. Bu C700P başka bir şey olmuş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler