Perşembe, Nisan 18, 2024

YouTube Reklamları Engelleme

Paylaş

silkroad gaminggentr

Selamlar, bugün müthiş sinir bozucu olan YouTube reklamlarını hatta tüm Google Sponsorlu reklamlarını tarayıcınızdan kaldırmaya yarayacak eklentilerden bahsedeceğim. Film & Dizi izleme sitelerinde de bolca karşılaştığımız reklamlar özellikle YouTube’ta takılırken olduk olmadı karşımıza çıkıp çok can sıkıcı olabiliyor. 

AdBlock Kullanın

Bu konuda belki de en iyisi diyebileceğimiz, benimde kişisel olarak kullandığım Chrome eklentisi AdBlock. YouTube dahil internette gezerken karşınıza gelebilecek her türlü reklamı engelliyor. AdBlock’un sevdiğim tarafı kolayca aktif & pasif edilebiliyor olması. Ayrıyetten istediğiniz siteye veya sayfaya özel reklam engellemesini pasif edebiliyorsunuz. 

Aslında çok kolay olan kurulumu resimli olarak göstereceğim. Ben Chrome tarayıcısında AdBlock kuracağım, diğer tarayıcılar için de çokta farklı değil rahatlıkla yapabilirsiniz. 

Öncelikle Adblock resmi sitesine giriş yapalım. Sizi karşılayacak sayfa şu şekilde olacak.

adblock

+AdBlock’u hemen indirin butonuna basalım.

Screenshot 4

Açılan ufak pencereden uzantı ekle kısmına basalım.

Screenshot 5

Kurulum ekranından sonra sizi bağış yapabileceğiniz bir ekrana yönlendirecek. Kurulumumuz tamamlandı. Şimdi ise sadece aktif etmek kaldı.

Screenshot 6

Sağ üst tarafta beliren eklentiyi açarak AdBlock’u başlat kısmına basalım. Bu kadar basit!

Eğer herhangi bir sebepten AdBlock kullanmayı istemiyorasınız size önerebileceğim birkaç alternatif;

  • uBlock Origin
  • AdGuard
  • AdMuncher
İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. merhaba add block istenilen performansi bir sure sonra premıum gecmek icin gevsetiyor dolasiyla..reklamlari gormeye basliyorsunuz..onun icin test etmeden uzun sure beta tester yapmadiginiz programi övmeyin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler