Cumartesi, Nisan 20, 2024

Zoom platformunda yeni bir bilgi çalma durumu gerçekleşti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Daha önce de birçok kez hesap çalma gibi durumlarla karşı karşıya gelen Zoom platformu, şimdi ise yeni bir durum ile yüzleşti. İstanbul’da binlerce öğretmenin kimlik bilgileri ve hassas bilgileri çalındı.

Bu tür olayların yaşanmaması en büyük isteğimiz!

616x321 zoom meeting nedir online ders toplanti uygulamasi zoom meeting nasil kullanilir 1585555666426Kendini Geliştir Geleceği Değiştir” adlı proje dahilinde Zoom platformu ile yapılması beklenen derslere katılım sağlayacak öğretmenlerin Zoom hesapları hacklendi ve kişisel bilgileri çalındı.

Tam olarak 4552 öğretmenin Zoom hesabının hacklendiği belirtildi bunun yanında ad soyad, TC kimlik numarası ve e-posta adreslerinin bir web sitesi üzerinde yayınlandığı da belirtildi.

Üsküdar Mesleki Gelişim

BTK tarafından gerekli soruşturmanın başlatıldığı belirtildi ve MEB açıklaması doğrultusunda bu durum sadece “Kendini Geliştir Geleceği Değiştir” projesi ile sınırlı kalmış, yani anlayacağınız diğer alanlara yayılmamış.

zoom appGüvenlik tarafında bir hayli zayıf olan Zoom, her geçen gün bu tür durumlarla karşı karşıya kalabiliyor. Bir an önce bu durumun halledilmesi iyi olacaktır çünkü birçok resmi etkinliğin bu uygulama üzerinden gerçekleştiğini unutmayalım. Bu durumun kökten çözümü Zoom uygulumasını resmi etkinlikler için kullanmamak olacaktır.

 

 

 

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler