Perşembe, Nisan 25, 2024

Son dakika: Twitch neden çöktü? Tüm yayıncılar “dımdız” kaldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Evet, başlık biraz farklı gelmiş olabilir. Fakat şuanda saat 12:50 itibari ile Twitch çöktü. Yayıncılar da yayınlarını yapamadıkları gibi, erişmeye çalışan son kullanıcıların sıkıntı çektiklerini görüyoruz. Bende az önce Elwind’in yayınına göz atarken problem yaşadığımı gördüm.

Başlıkta “tüm yayıncılar dımdız kaldı” notunu ekledim evet. Çok uğraşanları gördüm “yayında mı bir şey var olm, neler oluyor ya? kafayı yicem” diyen. Sorunun tespiti adam akıllı yapılamadığı için, yayınına ara verip “ee şimdi ne yapacağız” yorumu “dımdız (yalnız, tek)” kalmak ile aynı 🙂 O yüzden naçizane bu yorumu ekledim.

Twitch neden çöktü?

Öncelikle tüm platformların sırasıyla elden geçtiğini söyleyeyim. Dün League of Legends Clientleri çöktü. Yeni yama ve içeriklerin yüklenmesi esnasında arkaplanda yaşanan çakışmalar problemleri tetikleyebiliyor. Şimdi ise Twitch sadece Türkiye’de değil, tüm dünya genelinde çökmüş durumda.

Çökmenin arkasında yaşanan problemin sunucu kaynaklı olduğu, yaşanan yüklenmelerin tüm platformları olumsuz etkilediği edindiğim bilgiler arasında. Aslında klasik bir cevap gibi gelebilir ama öyle. Çünkü şuanda çöken sadece Twitch değil. Aynı durumu Yahoo arama motoru da yaşıyor.

twitch coktu 28 04 20

Yukarıdaki görsele de göz attığımızda Twitch down detector bizlere sorunun saat 12:50‘de başladığını ve yaklaşık yarım saatte 3167 problemin bildirildiğini gösteriyor. Yani sorun şuanda Türkiye kaynaklı değil, global bir durum yaşandığına işaret.

Hatta şuanda Twitch‘te yayın yapmaya çalışan bazı yayıncı dostlarımızın yorumlarına da bir takım esprili mesajlar gelmeye devam ediyor. Kimisi geldi dese de, yayınlar ne yazık ki şuanda pasif durumda.

Mithrain yayınından bir kaç yorum;

twitch yorumlar

twitch coktu 28 04 20 004

Elwind yayınından bir kaç yorum;

twitch coktu 28 04 20 005

Reddit üzerinde de konular çoktan açılmış:

twitch coktu 28 04 20 002

Twitch ne zaman düzelir?

Beklenenden fazla trafik yüklenmesi sunucularda gecikmeler, birikmeler ve kapasite aşımı oluşturabiliyor. Bunun örneklerini daha önceden defalarca gördük. Fakat şimdi de görüyoruz ki, Twitch ve Yahoo da nasibini almak üzere tüm yazılımcı ekibi seferber etmiş durumda. Endişelenmeyin, ortalama 1 – 1.5 saat (maksimum) içerisinde sorun düzelecektir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler