Salı, Nisan 30, 2024

Tesla’nın Yeni Fabrikası Gigafactory, Almanya’da Açıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kaliforniya merkezli ve elektrik araba üreticisi Tesla, Avrupa’daki yeni fabrikasını açtı. Gigafactory olarak adlandırılan fabrika Almanya’nın Berlin eyaletinin Brandenburg kentinde açıldı ve 5.5 milyar dolara mal oldu. Fabrikanın hedefinde 2022 yılında 54 bin araç, 2023 yılında 280 bin araç ve 2025 yılında 500 bin araç üretmek.

Tesla’nın hedefi, Gigafactory Berlin’i 8 ay daha erken açmaktı fakat gerçekleşmedi bu yüzden planlanan üretiminin bir kısmını Şanghay fabrikasına yönlendirmesi gerekiyordu. Elon Musk ise üretimi bir kıtada yerelleştirmenin “sermaye verimliliğinde büyük bir fark” yaratacağını dile getirdi.

tesla gigafactory almanya berlin
Tesla'nın Yeni Fabrikası Gigafactory, Almanya'da Açıldı! 2

Yeni kurulan fabrika, 2025 yılına kadar üretimi hızlandırdığında yılda 500 bin otomobil üretmeyi hedefliyor. Bu konuda Volkswagen, 2021 yılında küresel olarak yaklaşık 450 bin elektrikli otomobil satışı gerçekleştirdi. Volkswagen, Tesla’nın yüzde 13’üne karşılık yüzde 25’lik pazar payı ile elektrikli araç pazarında Avrupa lideri. Tesla, Almanya’daki Gigafactory’nin bu oranları önemli ölçüde değiştireceğine inanıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler