Salı, Nisan 30, 2024

Nvidia GeForce RTX 4090 için Önemli Bilgiler Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni nesil tabirini tam olarak karşılayacağını düşündüğüm GeForce RTX 4090 amiral gemisi ekran kartının teknik özellikleri yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Çok yakında tanıtılacağı iddia edilen kart için gelen sızıntılar birbirini doğrulamaya başlayınca, teknik özellikler şekillenmeye başladı diyebiliyoruz.

Yine böyle bir sızıntı ile karşı karşıyayız. Kopite7kimi hesabından yapılan yeni paylaşıma göre serinin özellikle CUDA çekirdek sayısında ciddi bir artış olacak.

GeForce RTX 4090, için Son Sızıntılar ve Yeni Detaylar

Söz konusu ekran kartında AD102 GPU biriminin kullanılması bekleniyor. 16.128 CUDA çekirdeği kullanacağı belirtilen GeForce RTX 4090, AD102 GPU biriminin sınırlarına da ulaşmamış olacak.

Kaçırmayın: En Güçlü ekran Kartları Hangileri?

Öyle ki daha önce gelen sızıntılardan da bildiğimiz kadarıyla AD102 GPU biriminde 18.432 CUDA çekirdeğine kadar kullanılabiliyor. Bu da demek oluyor ki GeForce RTX 4090 sınırları tam anlamıyla zorlamayacak.

GeForce RTX 4090

Muhtemelen 4090 Ti modeline de bir pay bırakılmak isteniyor. Tabii ki ekran kartı sadece CUDA çekirdeğiyle öne çıkmayacak.

Diğer teknik özellikler konusunda da sızıntılar var. Yine aynı sızıntılara göre kart, 450W TDP değeriyle gelecek. Beklentileri aşağı çeken bu sızıntı, TDP değeri konusunda sevindirici gelişmelerin yaşanacağını işaret ediyor.

GeForce RTX 4090

Bellek kısmında ise kartın 24 GB GDDR6X bellek ile beraber geleceği iddiası yinelendi. Üstelik bellek hızının 21 Gbps olacağı iddiası da yinelendi. Böyle bakacak olursak 3090 Ti ile arada uçurum olmayacak gibi duruyor. En azından bellek konusunda.

Şu an için Temmuz ayında tanıtılması beklenen yeni serinin amiral gemisi modeli için sızan bilgiler bu şekilde. Muhtemelen tanıtım tarihi yaklaştıkça daha fazla sızıntı göreceğiz. Sadece amiral gemisi modeli değil, diğer modeller için de sızıntılar bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler