Salı, Nisan 30, 2024

Hayaldi, Gerçek Olamadı: Tesla, Cybertruck için Geri Ödeme Yapacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tesla’nın en viral, en popüler hatta en ilgi çekici araçlarından bir tanesi şüphesiz ki Cybertruck, çünkü yalnızca fütürist tasarımıyla değil, sunum esnasındaki kazasıyla da çok ilgi çekti. Böyle güzel bir araç aynı zamanda inanılmaz gecikti ve Tesla, Cybertruck için dünya genelinde 3 milyon ön sipariş aldı.

Tesla’nın dört fabrikasının dördünün tamamı 1,9 milyon otomobil üretim kapasitesine sahip, ilk etaptaki uzun gecikmeler bir yana, siparişlerin zamanında teslim edilmeyeceğini gözler önüne rahatça seriyor.

38 bin ön sipariş iptal edildi, geri ödemeler için başvurular açıldı!

Tesla’nın Avustralya’daki web sitesi Cybertruck modelini web sitesinden kaldırdı fakat araç Norveç, Almanya, İsveç, Fransa, İzlanda ve Hollanda’daki web sitelerinde halen yer alıyor ve ön sipariş verilebilir. Şirket, Avustralya’dan ön sipariş veren tüketicilerin geri ödeme için başvuru yapabileceğini belirtti.

cybertruck
Hayaldi, Gerçek Olamadı: Tesla, Cybertruck için Geri Ödeme Yapacak! 2

Şirket, Avustralya’dan toplamda tahmini 38 bin adet Cybertruck siparişi aldı ve aldığı tüm ön siparişlerin ücretini geri ödeyecek. Büyük ihtimalle şirket yalnızca bununla sınırlı kalmayıp diğer ön siparişlerinde ödemesini yapacak gibi görünüyor.

Yılda maksimum 200 bin adet üretilebilecek

Cybertruck modelinin en olası yıllık üretim adedi 150 bin ile 200 bin adet olacak. Bu durum ise oldukça uzun teslimat süresi anlamına geliyor fakat otomobilin yeni satış fiyatı, beklemeyi makul kılabilir. Amerika Birleşik Devletleri dışından gelen müşteriler, Cybertruck aracını daha da pahalı fiyattan alacak ve özel ithalata başvurmak zorunda kalacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler