Salı, Nisan 30, 2024

Üç Fanlı RX Vega 56 Ekran Kartı Göründü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çok yakında Türkiye’de satışa çıkacak olan yeni AMD Radeon RX Vega 56 serisi ekran kartı 8+6 güç bağlantısı ile birlikte göründü. Üç fanlı olarak karşımıza çıkan yeni RX Vega 56 performans açısından kullanıcılara iyi bir alternatif olacak. Peki yeni ekran kartı hangi özelliklerde gelecek ? Gelin hep birlikte yakından bir göz atalım.

AMD Radeon RX Vega 56

Büyük bir soğutucu ile birlikte PCB’ye monte edilen üç fanın yanı sıra, kartımız hem 6 hem de 8 pin güç konektörüne sahip hocalar. Kart aynı zamanda özel konektörlere sahip olduğu için şuan ki görsellerin bir prototip olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni model üzerinde Radeon R9 Fury izlerini taşıyor olsa da, rakiplerine göre çok daha uygun fiyattan satışa sunulacak. Teknik özellikler ise aşağıdaki gibi karşımıza çıkıyor;

* İşlemci Birimi: 56

* Çekirdek Sayısı: 3584

* Base Clock: 1156 MHz

* Boost Clock: 1471 MHz

* Hafıza Genişliği: 410 GB/s

* SP Performansı: 10.5 TFLOPS

* HBM2: 8GB

* TDP: 210W

Bu arada yeni ekran kartında bir değişiklik fark ettiniz mi ? Nvidia GTX serisinden 1080 ekran kartı ile kıyaslandığında hemen hemen aynı boyutlarda olduğunu görebiliyoruz. Bakalım yakın zamanda piyasada çıkacak olan AMD Radeon RX Vega serisi ekran kartları neler sunacak hep birlikte göreceğiz.

rx vega 56 002

rx vega 56 003

rx vega 56 004

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler