Pazar, Mayıs 19, 2024

Samsung’dan 32:9 Ekranlı Monitör !

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknolojinin gelişmesine alıştık, hatta bu gelişme o kadar hızlı olmaya başladı ki neredeyse hepimiz bu değişime ayak uyduramaz olduk. Daha 21:9 ekran formatına sahip monitörler yeni yaygınlaşmaya başlamışken şimdi ise Samsung 32:9 ekran formatlı monitörünü tanıttı. Samsung’un bir iddiası var ki gerçekten çok etkileyici duruyor, iddiası ise “bizim satışa çıkartacağımız bu monitör gözün görebildiği alanı geniş bir biçimde kaplayacak ve özellikle oyuncular kendilerini bu alanın içerisindeymiş gibi hissedebilecek” diyorlar kendileri. Açıkçası ben çok etkilendim.

Bizlere Ne Sunuyor ?

49 inç büyüklüğünde ekranda tam 3840X1080 piksel yer alıyor, yani bu “dev bir 32:9 ekran” demek oluyor. 144Hz tazeleme hızı ve 1 ms tepkime süresi, HDR, Quantum Dot gibi birçok özelliği içinde bulunduran monitör AMD’nin “yenilenmiş FreeSync” olarak geçen FreeSynce 2’yi de barındırıyor, bir oyuncu olarak gözlerim kamaştı doğrusu.

Samsung CHG90; 350cd/m² parlaklık ve 3000:1 değerinde kontrast değerleri sunuyor, 178/178 derece görüş açıkısı, QLED VA panel ve %125 sRGB desteği ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 2 tane HDMI ve 1 tane Display Port’un yer aldığı monitörün ekranını diğer Samsung monitörlerden de alışık olduğumuz üzere bölüp kullanabiliyoruz.Başlıksız 3 3

“Bu Özelliklerde Bir Monitör Bir Böbrek İster Mi ?” Diyorsanız Buyurun :

Samsung, CHG90 modelli monitörünü yakın zamanda gerçekleşecek olan IFA 2017’de tanıtacak. Monitörün fiyatı ise biraz tuzlu gibi görünüyor zira CHG90 adlı bu model ABD içerisinde $1499’dan, Avrupa içerisinde ise 1399Euro’dan ön siparişe açılacak. Ülkemize gelir mi? veya gelse bile fiyatı ne kadar olur? orasını ben de bilmiyorum fakat bir böbrek sattırır gibi duruyor. Peki hocalar sizde kaç böbrek kaldı ?

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler