Salı, Nisan 30, 2024

WhatsApp Virüsü Hızla Yayılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp üzerinden kullanıcılara bulaşarak zararlı virüs olarak yayılan yeni uygulama bir çok kişiyi mağdur etmeye başladı. Peki bu WhatsApp virüsünden nasıl korunabiliriz ?

COMODO ANTIVIRUS TESPİT ETTİ

Hepimizin bildiği üzere WhatsApp uygulamasını milyonlarca kullanıcı her gün aktif olarak kullanıyor. Buradaki kullanıcıları hazine olarak gören casus kişiler zararlı yazılımlar yazarak WhatsApp üzerinde açık arıyorlar. Buldukları en ufak açıkta direkt olarak yazılım geliştirmeye giderek açığı büyütmeye çalışan kişiler bilgileri ele geçirerek kullanmaya çalışabiliyor.

Yeni WhatsApp virüsü hakkında tespitini yapan ve kullanıcıları uyaran Comodo, müşterilerine bilgi içeren mail ve SMS göndererek uyarılara başladı.

whatsapp-virus
WHATSAPP VİRÜSÜ NASIL ÇALIŞIYOR ?

Bu virüs kişiye WhatsApp üzerinden mesaj olarak arkadaşından gelmiş gibi görünüyor. Linke tıkladığınızda ise kötü amaçlı yazılım bilgisayarınıza veya telefonunuza bulaşarak kişisel bilgilerinizi, fotoğraf ve videolarınızı hatta dosyalarınızı ele geçiriyor.

Comodo Antispam Laboratuvarı tarafından tespit edilen bu kötü amaçlı yazılımdan korunmak için mutlaka size gönderilen ne olduğu belli olmayan linklere ve mesajlara kesinlikle tıklamamanızı öneriyoruz. Kötü amaçlı yazılım olarak tespit edilen WhatsApp virisünde konu satırlarının her birinin karakter dizisi “xgod” veya “ydkpda” gibi karakterler ile bitiyor.

Siz bu linke tıkladığınızda otomatik olarak çalışan .exe uygulaması işlemlerine arka plandan başlayarak tabir-i caizse “saman altından su yürütmeye” çoktan başlamış oluyor. Bu kötü amaçlı yazılım “Nivdorttrojan çeşidinin farklı bir versiyonu. WhatsApp virüsünden korunmak için mutlaka ve mutlaka bilmediğiniz linklere tıklamamanızı önermekteyiz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler