Salı, Nisan 30, 2024

Anthem Bazı Playstation 4 Konsolları Kilitliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz hafta EA tarafından yayınlanan fütüristik aksiyon oyunu Anthem, ilginç bir problemle çıkışını gölgeledi. Oyun, bazı Playstation 4 konsolların kilitlenmesine sebep olmaya başladı.

Anthem, uzun zamandır beklenen çıkışını geçtiğimiz hafta gerçekleştirerek tüm platformlardaki yerini aldı. Ancak bu hafta oyunu oynayan birçok Playstation 4 sahibi, Reddit forumlarını konu yağmuruna tuttu.

Oyuncuların paylaştıklarına göre Anthem, oyunun oynandığı bir anda kapanıyor ve tekrar açılamıyor. Öyle ki kapanma olayı, cihazın fişinin çekilmesi gibi bir etki gösteriyor.

Cihazı yeniden başlatmayı deneyen kullanıcılar ise bu kez cihaz üzerindeki güç düğmesinin tepkisizliği ile karşılaşıyorlar. En nihayetinde sorunun çözümü, PS4’ün elektrik bağlantısını kesip yeniden bağlamaktan geçiyor.

Ancak bu kez de cihaz, veritabanını denetlemek amacı ile uzun süren bir Harddisk kontrolü gerçekleştiriyor. Bazı kullanıcılar, cihazlarının tuğlaya döndüğünü iddia ederken, sorunun çözümü için Sony ve EA’den dönüş bekliyor.

PS4 Pro sürümlerinin Slim modellere göre bu durumdan daha fazla etkilendiği görülürken, EA tarafında durumun farkında olunduğuna dair bir açıklama yayınlandı. Öte yandan Sony’de oyunun koşulsuz şartsız iadesinin yapılacağını duyurdu.

Ortaya çıkan hatanın tam olarak sebebi bilinmese de, her iki firma da sorunu çözmek için girişimlere başladı. İlerleyen günlerde konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Siz, PS4’ünüzde Anthem ile ilgili böyle bir problem yaşadınız mı?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler