Salı, Nisan 30, 2024

PlayStation 5 Performans Değerleri Gelmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony, oyun konsolu alanında kendisini kanıtlamış bir marka. Microsoft ile bu alanda sıkı bir yarış içerisinde olan marka, şu sıralar PlayStation 5 modeli üzerinde çalışıyor.

Uzun bir bekleyişin ardından çıkışı için hazırlıklarına başlanan yeni oyun konsolları PlayStation 5 modelleri için belli aralıklarla bilgiler gelmeye başladı. İlk olarak konsolların teknik donanımı için bilgiler paylaşılmıştı. Şimdi ise yeni modelin performans değerleri ortaya çıktı.

PlayStation 5 Nasıl Bir Performans Gösterecek?

PlayStation 5 modeline ait olduğu iddia edilen Benchmark sonuçlarına göre, çok iddialı bir seri ile karşı karşıya olacağız. Konsolların içerisinde hangi işlemcilerin ya da ekran kartlarının bulunacağı bilinmiyor ancak performans testlerine göre Nvidia GeForce RTX 2070 modeliyle eş değer bir grafik performansı ortaya konulacak.

PlayStation 5

Buna karşın PS4 modeliyle karşı karşıya getirildiği zaman, çok önemli bir farkın ortaya çıktığı görülüyor. Yeni modelin 20 bin puan alarak kendi rekorunu kırdığını söyleyebiliriz.

Eski seri konumuna düşecek olan PS4 modelleri ise sadece 5 bin puan almayı başarmıştı. Bu da iki konsol arasında ne derece fark olacağını göstermekte. Özellikle grafik kartı kısmında önemli bir performans artışı bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler