Cuma, Mayıs 3, 2024

Samsung Galaxy A9 Pro (2016)Tüm Teknik Özellikler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geliştirmelere devam eden Samsung Note serisinden sonra yeni phablet modeli Galaxy A9 Pro‘u kullanıcılarına tanıttı. Samsung Galaxy A9‘un teknik özelliklerine baktığımızda 4 GB RAM bizleri karşılıyor. Cihazın diğer özellikleri ve Türkiye satış fiyatı haberimizde.

Samsung Galaxy A9 Pro (2016)

Eskiden amiral gemiler dediğimizde akıllara hep Galaxy S5 serisi veya Note serisi gelirdi. Ancak bu saatten sonra artık amiral gemisi olarak Galaxy A9 Pro modeli de dahil edildi. İlk sızıntıları Aralık 2015 tarihinde gördüğümüz Galaxy A9’un gelişmiş versiyonu olan A9 Pro modeli gelişmiş teknik özellikleri ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Dilerseniz Galaxy A9 Pro’nun teknik özelliklerine hızlı bir giriş yapalım.

Galaxy A9 2016 ve A9 Pro 2016 modellerinin her ikisinde de 6 inç ekran bulunuyor. 1080 x 1920 piksel ekran çözünürlüğüne Super AMOLED ekran eşilik ediyor. Aynı zamanda 8 çekirdekli Snapdragon 652 işlemcisi ile Adreno 510 grafik işlemcileri yer alıyor.

Ayrıca 128 GB genişletilebilen tatminkar hafıza ve 32 GB dahili depolama seçenekleri yer alıyor. Buraya kadar aslında her şey normal gördüğünüz gibi. Ancak işin içerisine RAM, kamera ve batarya girdiğinde asıl değişiklikler karşımıza çıkıyor.

galaxy-a9-pro-2016
5000 mAh Batarya

Samsung Galaxy A9 Pro modelinde 4 GB RAM performans açısından en önemli unsurlardan birisi hiç şüphesiz. Aynı zamanda 16 MP arka ve 8 MP ön kamerası cihazın albenisini yükseltmeye yetiyor. En önemlisi ise A9 Pro’da 5000 mAh bataryanın olması. Bilirsiniz, her zaman söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz. Bir cihazın en önemli teknik unsuru bataryadır. Batarya cihaza yetmediği taktirde 10 GB RAM koysanız bile istediğinizi alamazsınız.

Fiyat aralığına bakacak olursak Galaxy A9 modeli 485 dolardan satışa çıkartılırken, A9 Pro modelinin fiyatı 540 dolar olacak. Türkiye fiyatı ile karşılaştırma yapacak olursak KDV dahil 2000 TL’ye Türkiye’de olacak diyebiliriz. Samsung Galaxy A9 Pro modelinin Türkiye’de satış tarihi henüz belirlenmedi. Ancak cihaz ülkemize gelmeden Galaxy A9 2016 ve Galaxy A9 Pro 2016 serisini karşı karşıya getirdik.

Samsung Galaxy A9 (2016) – Galaxy A9 Pro (2016) Karşılaştırması

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

9 YORUMLAR

    • Bende beğendim a9 proyu teknik özellikleri çok sağlam ve çokta uçuk fiyat verilmemiş. Hazır telefonumu yenileyecekken bunu alabilirim

    • Merhaba,

      Samsung Galaxy A9 Pro modelinin Türkiye satış tarihi henüz belli değildir. Eylül veya Ekim ayında cihazın satış tarihi konusunda net bilgiler elde edilecektir.

  1. Ben A9 pro kullanicisiyim mukemmelinde ustunde yogun kullanmama ragmen bir hafta gidiyor bataryasi isinma olayi hic yok hizli ve seri kasilma olayida yok sadece turkiyede satişi olmadigindan dili ingilizce kullanimi kolay oldugundan zaten aramiyosun dil secenegini…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler