Çarşamba, Mayıs 1, 2024

NVIDIA RTX 3060 Ti Bu Sefer GPU-z Üzerinden Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA RTX 3060 Ti modeli, kısa süre önce tanıtılan RTX 3070 modelinin biraz daha kısıtlı olan küçük kardeşi olarak gösterilmiş ve kart hakkında ilk bilgiler sızdırılmıştı.

Ne zaman tanıtılacağı hala net olmayan yeni ekran kartı için son bilgi ise GPU-Z üzerinden geldi. GPU-Z tarafından yayınlanmış olan özellik sayfası, önemli özellikleri öğrenmemizi sağlamış oldu.

NVIDIA RTX 3060 Ti dikkat çekmeyi başaracak

Paylaşılan sayfaya baktığımız zaman yeni modelde 8 GB GDDR6 bellek kullanılacağı görülüyor. 256 bit değerinde olacak olan kart, maksimum olarak 1.4 GHz bellek hızlarına kadar ulaşabilecek.

4864 CUDA çekirdeğinin de olacağı kart performanslı gözüküyor olsa da aslında RTX 3070 modeline göre ciddi bir farkla geride olacak.

NVIDIA RTX 3060 Ti

Farkın %25-30 civarlarında olması beklentisi var. Tabii ki buna göre fiyat düşecektir. Muhtemelen 350-400 dolar arasında bir fiyatla satılacağı iddiası olan yeni ekran kartlarının özellikleri sızdırılmış olmasına karşın dediğimiz gibi hala tanıtım tarihi net değil.

Tanıtım tarihinin ne zaman netleşeceğini de bilemiyoruz ama 2020 yılı içerisinde bu serinin görücüye çıkacağı iddiası var ki bu da 1-2 aylık bir süre kaldığı anlamına geliyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler