Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Chery Tiggo 9 Ne Zaman Türkiye’ye Gelecek? Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde satışları başladı başlayalı listeleri sallayan Chery, bir yandan da yeni araçları üzerinde çalışmaya devam ediyor. Türkiye pazarında istediğini alan markanın şimdi de yeni amiral gemisi serisi Chery Tiggo 9 modeli gündemde. Zira fiyat performans dengesi düşünüldüğü zaman yeni aracı bekleyenlerin sayısı bir hayli fazla. Peki Chery Tiggo 9 ne zaman Türkiye’ye gelecek? Önce otomobilin özelliklerine sonrasında da satış detaylarına bir bakalım.

Chery Tiggo 9 Özellikleri Neler?

Markanın amiral gemisi serisi iddialı arası, 7 kişilik ve 5 kişilik versiyonlarla beraber geliyor. Modellere göre koltuk seçimi değişmekle beraber aracın uzunluğunun bir hayli fazla olduğunu söylemek lazım.

Chery Tiggo 9 8

Resmi rakamlara göre serinin uzunluğu 4820 mm seviyesinde. 1930 mm genişlik ve 1699 mm yükseklik değeri de bulunan aracın bir hayli büyük olduğunu söylemek lazım. Özellikle uzunluk açısından bakacak olursak 7 koltuklu Chery Tiggo 8 Pro modelinin bile önünde bir araç olması dikkat çekici.

Chery Tiggo 9

Bu ölçülerle beraber serinin dingil mesafesinin ise 2820 mm seviyesinde olduğunu da belirtelim ki bu da aracın iç hacminin bir hayli geniş olduğunun işareti.

Ölçüleri bir kenara bırakıp, aracın dış tasarımını değerlendirdiğiniz zaman, kardeşi Chery Tiggo 8 Pro kadar gösterişli bir model ile karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz. 20 inç değerinde çok telli alüminyum alaşım jantlar üzerinden yükselen dev, kaslı çamurluklara ve karakteristik geniş ızgara bölümüne sahip.

Chery Tiggo 9

İç Kısımda Nasıl Özellikler Var?

Gelelim aracın iç kısmına. Çinli Chery’nin en lüks aracı Tiggo 9 diyebiliriz. İç kısımda da bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Yenilenmiş olan dijital gösterge tablosu direkt olarak dikkat çeken kısım.

Bir miktar ahşap malzemeye de yer verilen ön konsol kısmında, merkezde Snapdragon 8155 işlemcisiyle güçlendirilmiş olan 12,3 inçlik bir multimedya ekranı bulunuyor. Bu ekran üzerinden tüm ayarlamaları yapabildiğiniz gibi sürücü kısmında da 12,3 inçlik bir LCD panel bizi karşılamakta.

Chery Tiggo 9

256 farklı ambiyans aydınlatması, elips şekli verilmiş havalandırma çıkışları, orta konsol üzerinde kablosuz şarj pedi, sürüş modu seçici, ısıtmalı fonksiyonel direksiyon simidi, 12 adet Sony markalı hoparlörün bulunduğu ses sistemi, deri koltuklar, koltuklarda bacak desteği, 2.9 otonom sürüş gibi detaylar da konfor ögesini biraz daha arttıran ek detaylar.

Chery Tiggo 9

Gelelim Motor Kısmına

Chery Tiggo 9 motor konusunda yine çok güçlü bir seçenek sunacak. Seride 2.0 TGDI motor göreceğiz. 4 silindirli turbo motorda 261 beygir güç ve 400 Nm tork değeri sunulacak.

8 ileri otomatik şanzıman ile gelecek olan modelin 4 tekerden çekişe sahip olacağını da bir not olarak eklemiş olalım. Maksimum hız değeri kağıt üzerinde 205 km olarak gözüküyor ama bu değerin ne kadar aşağıda ya da ne kadar yukarıda olacağı noktası da kesin değil. Bu arada motorun ortalama yakıt tüketim değeri de 100 km için 7.7 litre olarak belirlenmiş. Bu motora karşın iddialı bir yakıt tüketim değeri.

Chery Tiggo 9

Chery Tiggo 9 Türkiye Fiyatı Ne Olur?

Gelelim aracın Türkiye fiyatı sorusuna. Tabii ki şu an için hiçbir şey belli değil. Aracın Türkiye fiyatının ne olacağı konusunda da bir açıklama yok. Ama şu var ki serinin yurt dışı fiyatları 28.800 dolar ile 21.500 dolar arasında değişiyor.

Bir karşılaştırma yapmak istersek Tiggo 8 Pro’nun fiyatı da 16,700 dolar ile 21,600 dolar arasında değişiyordu. Buradan bir çıkarım yaparak fiyatlandırma konusunda fikir sahibi olmak mümkün. Chery Tiggo 9 fiyat listesi açıklandığı zaman, konu hakkında daha fazla detay paylaşımı yapabileceğiz. Şimdilik beklemek gerekecek.

Chery Tiggo 9 Ne Zaman Türkiye’ye Gelecek?

Ne yazık ki bu konuda net bir bilgi yok. Markanın Türkiye çalışmaları çok iyi gidiyor. Satışların bir hayli yüksek olduğunu görüyoruz. Beklenti bu modelin de Jaecoo serisinde olduğu gibi 2024 yılı içerisinde satışa çıkması. Yılın ilk 4 ayı içerisinde bir sürpriz bekleyebiliriz. Bu konuda resmi bir açıklama yapıldığı zaman, daha detaylı olarak bilgi vereceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

16 YORUMLAR

  1. çok mükenmel bir araç ama uygun makul fiyatlarla turkiyeye satışa sunulursa çok dağa faydalı olacaktır turkiyede 2 yıl önce doğan kartal arabası en iyisi 10 bin tl iken bugün 250 bin tele bu nasıl iş bunun bir an önce düzenlen mesi gerekiyor zahten zamanında tekbirler alınsaydı bugün bunları ne yaşamış ne konuşmuş olurduk günümüzde herşey ihtiyaç olmusdur vatandaşın hayatı kolaylaş dırmasi devletin aslı görevidir

  2. CHERY TİGGO 9 PRO 1.6 194 beygir 8 ileri şanzuman ve hybrid model ile gelir diye tahmin ediyorum belki 2.0 modelide üst segment olarak gelebilir ötv matrahından dolayı 3 varyasyon dan en iyi senaryo 1.6 194 beygir olan

  3. 1.6 motor gelir ise Tiggo 8 den yaklaşık 280-300 bin TL daha pahalı olacak hesaba göre .
    2.0 lt olur ise zaten 3 milyondan aşağı olamaz. Satma ihtimali yok.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler