Cuma, Nisan 26, 2024

Facebook Tarihe Karışıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son günlerde sosyal medya devi Facebook, çeşitli nedenlerden dolayı gündeme meteor yağmuru gibi düşüyor. Bugün ise ortaya çıkan bir haberle gündem yine Facebook oldu. İnternet yayını Verge’den aldığımız bilgilere göre şirket yakın zaman içerisinde ismini değiştirmeyi planlıyor ve resmi duyuru 28 Ekim 2021 veya daha öncesinde gerçekleşecek Connect isimli konferansta yapılacak.

Spekülasyonlara göre şirketin aldığı isim değişikliği kararının, şirketin internetin geleceği (metaverse) üzerindeki odağını vurgulamak istediğine değiniliyor ancak isim değişikliği ile birlikte Facebook platformu ve “facebook.com” tarihe karışmayacak yalnızca ana şirketin resmiyette bulunan ismi değişiyor olacak.

Facebook
Facebook Tarihe Karışıyor! 2

Çatı şirketin adı değişecek

Kafa karışıklıklarına son vermek amacıyla şöyle bir örnek verelim Google bir şirket ve ürün fakat Google dahil olmak üzere diğer bir çok yan ürünün sahibi olan şirketin adı Alphabet. Facebook’ta tıpkı böyle bir şey yapmayı planlıyor; WhatsApp, Instagram, Facebook, Oculus gibi isimler yeni bir isimle tek bir çatının altında barınacaklar.

Mevzu bahis isim değişikliliği, Temmuz ayında Mark Zuckerberg’in “bizi öncelikle bir sosyal medya şirketi olarak gören insanlardan bir metaverse şirketi olmaya etkin bir şekilde geçeceğiz” diyerek Sanal ve Artırılmış Gerçeklik konusundaki isteklerini gerçeğe dökecek. Şu anda çatı şirketin adının ne olacağına dair en ufak bir bilgimiz yok.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler