Salı, Mayıs 7, 2024

Google iOS Gmail Uygulamasında Değişiklikler Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google, iOS’daki Gmail uygulamasına üçüncü taraf e-posta hizmetleri ekleme özelliğini test ediyor. Eğer başarılı şekilde ortaya çıkarsa Gmail, Apple’ın kendi varsayılan Mail uygulamasıyla, Spark ve Edison Mail gibi diğer üçüncü taraf e-posta uygulamalarıyla büyük bir rekabet içerisine girebilir.

Apple, kullanıcıların iOS’taki herhangi bir seçenek için varsayılan uygulamayı değiştirmelerini kısıtlıyor bu nedenle Google güncellemeden sonra ciddi bir yükseliş gösterse bile bu bir yerde büyük ihtimalle tıkanacak.

Gmail’in resmi Twitter hesabından belirtildiği üzere betaya katılmak isteyen kullanıcılar bu formu kullanarak beta programına başvurabilir. Beklendiği üzere yeni özelliği test etmek için gereksinimler ise

  • Hali hazırda iOS cihazda Gmail kullanılması.
  • Gmail dışındaki bir e-posta hesabına sahip olması.
  • iOS sürümü en az iOS 10 olmalı.

Google şuanda aktif olarak Outlook, Yahoo ve diğer (muhtemelen IMAP) hesaplarını desteklemekte fakat sınırlı bir beta olduğu için bu nedenle uygulama içinde değişikliklere gidilebilir.

Google şuanda aktif olarak Outlook, Yahoo ve diğer (muhtemelen IMAP) hesaplarını desteklemekte fakat sınırlı bir beta olduğu için bu nedenle uygulama içinde değişikliklere gidilebilir.

Google dışı hesaplara verilen desteğin ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağı konusunda herhangi bir açıklama yok. Güncelleme beta sürecinde olduğu için birkaç haftadan birkaç yıla kadar herhangi bir şey söylemek ne yazık ki mümkün değil. Süreç hakkında daha detaylı bir açıklama gelirse sizler için tekrar yazıyı güncelleyeceğim. Görüşmek üzere hocalar, sağlıcakla kalın.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Android üzerinde güzel bir özellik kurumsal e-mail bağlarken çok iş yapıyor ki Gmail üzerinde de olursa iOS’da tabi ki Gmail’i kullanırım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler