Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Instagram Aktif Kullanıcı Sayısı Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram, son yılların en popüler platformlarından birisi. Meta çatısı altında yer alan sosyal medya devi, her ne kadar iddialı rakiplerle karşı karşıya olsa da emin adımlarla yoluna devam ediyor.

TikTok gibi rakiplere karşı yine de büyüme trendini sürdüren sosyal medya devinin, güncel kullanıcı sayıları da açıklanmış durumda. Yeni açıklanan aktif kullanıcı sayısına baktığımız zaman, platformun ne denli büyüdüğünü de net olarak görüyoruz.

Instagram, 2 Milyar Barajını da Geçti

Meta’nın verilerine göre Instagram’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 2 milyar. En son 2018 yılındaki verilere baktığımızda 1 milyar aylık aktif kullanıcı sayısının geçildiğini görmüştük.

Aradan geçen 4 sene içerisinde 2 milyar aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşılmış olması, önemli bir başarı.

Kaçırmayın

Huawei Watch GT 3 SE Sahnede

Dediğimiz gibi Instagram için artık daha ciddi rakipler var. TikTok gibi bir devler ile mücadele ediliyor. Böyle düşünüldüğünde, büyüme oranı gayet iyi duruyor.

Instagram

Tabii ki şunu da belirtelim ki rakamlar hala Facebook kullanıcı sayılarının gerisinde. Facebook’un aylık aktif kullanıcı sayısı 2.96 milyar. Aradaki o büyük fark duruyor.

Facebook’un hala elinde bu denli geniş bir kullanıcı kitlesini nasıl tuttuğu kısmı ise bence soru işareti. Bana soracak olursanız, Facebook’un eski popüler günleri geride kaldı. Genç kitlenin daha çok Instagram gibi platformlara kaydını görüyoruz. Yine de aktif kullanıcı sayısı şaşırtıcı seviyede yüksek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler