Perşembe, Mart 28, 2024

Instagram Reels Süresi Uzadı! İşte Yeni Süre

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram Reels kısmına yatırım yapmaya kararlı bunu artık biliyoruz. Çünkü artık rakip görsel bir diğer platform olan TikTok. Açıkçası rakip Twitter gibi sosyal medya platformlarıyken Instagram biraz daha rahattı.

Ama şimdi TikTok gibi sürekli büyüyen bir dev karşısında mücadele ediyor. Haliyle Instagram Reels kısmına daha fazla önem verilmeye başlandı. Bu konuda yeni adım ise süre uzatma konusunda oldu.

Instagram Reels Süreleri Uzadı

Bu son düzenlemeden önce Reels videoları maksimum olarak 60 saniye şeklinde paylaşılabiliyordu.

15, 30 ve 60 saniye video kesitlerini görüyorduk. Ama son güncellemeyle beraber süre bir kez daha arttı ve 90 saniyeye kadar çıkmış oldu.

Kaçırmayın: Intel A370M ekran kartlı laptoplar için fiyat gözüktü

Bir kez daha diyorum çünkü Reels bölümü ilk açıldığı zaman sadece 15 saniyelik videoların paylaşılabildiğini görüyorduk.

Instagram Reels

Şöyle bir baktığımız zaman sürenin 90 saniyeye ulaşması Instagram için güzel bir adım. Fakat hala TikTok’un gerisinde olduğunu da söylemek lazım.

Instagram ile TikTok yarışında, Instagram’ın biraz daha öne çıkması için süreler konusunda adım atmaya devam etmesi gerekiyor. Sadece süre artışları da yeterli olmayacaktır. Firma ilerleyen dönemde Reels bölümü için daha çok yenilik açıklayacak diye düşünüyorum.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler