Pazar, Nisan 28, 2024

Instagram Sessiz Mod Nedir? Kullanıma Sunuldu mu?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram sessiz mod, en son geçtiğimiz ay gündeme gelmiş ve sosyal medya devi yeni güncelleme için çalışmalara başladığını duyurmuştu. Şimdi ise bu özelliğin bir güncelleme ile sunulduğu açıklandı.

Ayrıca özelliğin nasıl çalışacağı konusunda da detaylar belli oldu. Gelin Instagram yeni modla beraber nasıl özellikler sunacak bakalım.

Instagram Sessiz Mod Tam Olarak Ne?

Instagram’ın söylediğine göre bu mod, insanların işlerine odaklanmasına yardımcı olmak ve sosyal medya kullanımına bir düzen getirmek adına önemli. Hesabınızı sessiz moda aldığınız zaman; kullanıcılar hem DM bildirimlerini hem de uygulama bildirimlerini almayacak.

Adı üzerinde sessiz moda geçilecek ve bildirimlerin gönderimi de durdurulacak. Sessiz moda geçtiğiniz zaman gelen DM mesajlarına otomatik olarak bir yanıt gönderilmesi de sağlanacak. Yani kullanıcılar da sizin sessiz modda olduğunuzu bilecek.

Instagram sessiz mod

Ayrıca sessiz moda geçiş yapıldığı zaman profilde de bu konuda bir uyarı yer aldığını göreceksiniz. Yani bir nevi takipçileriniz ya da arkadaşlarınız, rahatsız edilmek istemediğinizi anlamış olacak.

Instagram sessiz mod için özelleştirmeler de kullanıcılara ait olacak. Yani ne kadar süre sessiz modda kalacağınız gibi bilgileri siz ayarlayacaksınız. Tabii ki istediğiniz zaman bu moddan çıkmak mümkün olacak.

Instagram sessiz mod

Bu arada Instagram’da sessiz moda geçme konusunda kullanıcıları uyarabilecek. Özellikle gece geç saatlerde uygulamada zaman geçiriyorsanız, Instagram’dan sessiz moda geçmeniz için bir uyarı mesajı alabileceksiniz.

Instagram sessiz mod kullanımı kapatıldığı zaman, yani moddan çıktığınız zaman da bu sürede toplanan bildirimlerin bir özetini almış olacaksınız. Söz konusu özellik sosyal medya kullanımını bir düzen içerisine alacak gibi duruyor. En azından Instagram’ın amacı bu.

Instagram sessiz mod

Sessiz Mod Kullanıma Başladı mı?

Evet yeni özellik yayınlandı. Ama sayılı ülke için yayınlandı. İrlanda, ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya için güncelleme sunuldu. Diğer ülkeler için ise biraz daha beklenmesi gerektiği belirtildi. Artık ne kadar süre bekleyeceğimiz belli değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler