Cuma, Nisan 26, 2024

Instagram, Yaş Doğrulama Sisteminin Yeni Özelliklerini Test Ediyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Meta’ya ait sosyal medya platformlarından Instagram, Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde kullanıcılarının yaşlarını doğrulamak için yeni yollar denemeye başladı. Şu anda kimliğinizi yükleyerek yaşınızı doğrulayabildiğiniz ve iki gün boyunca sürebilen bu yönteme ek olarak iki yeni yaş doğrulama seçenekleri test ediliyor.

Yeni seçeneklerden bir tanesi Videolu Özçekim; ekrandaki talimatlar doğrultusunda çektiğiniz videonuz Yoti ve Instagram işbirliği neticesinde Yoti’nin yüz doğrulama teknolojisi ile paylaşılacak ve yüz özellikleriniz analiz edilerek yaşınız tahmin edilecek ardından sistemde belirttiğiniz yaş ile yakın sonuç çıktığında onayınız yapılacak. Bu yöntemin işlem süresi 20 dakika sürerken işlem sonrasında videonuz siliniyor.

instagram yeni yaş doğrulama
Instagram, Yaş Doğrulama Sisteminin Yeni Özelliklerini Test Ediyor! 3

Bir diğer yöntem ise sizi tanıyan insanlar/kefil; 18 yaşından büyük olan üç kişinin sizin kimliğinizi teyit etmesi gerekiyor ayrıca bu yöntemde seçtiğiniz üç kişinin başkası adına kefil olmaması gerekiyor. Bu yöntemde henüz açıklanmamış başka güvenlik yöntemlerinin olduğu belirtiliyor.

instagram yaş doğrulama yeni
Instagram, Yaş Doğrulama Sisteminin Yeni Özelliklerini Test Ediyor! 4

Kefil sisteminde, seçtiğiniz üç kişiye yaşınızı doğrulaması için bir talep gönderilecek ve seçtiğiniz kişilerin üç gün içerisinde bu talebe yanıt vermesi gerekecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler