Salı, Nisan 23, 2024

iOS için Instagram’a Hesap Silme Özelliği Getirildi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Meta’ya ait sosyal medya platformu devlerinden Instagram bu hafta, bir Instagram hesabının doğrudan Instagram uygulaması üzerinden silinmesine olanak tanıyan yeni bir seçenek için güncelleme uyguladı. Instagram artık, hesap oluşturma sunan tüm uygulamaların hesap silme seçeneğini de sunmasını gerektiren yeni App Store Yönergesi ile uyumlu.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devi Apple, geliştiricilere hesap oluşturma seçeneği sunan uygulamaların 30 Haziran 2022’den itibaren hesap silmeyi de desteklemesini gerektiren yeni bir yönerge yayımladı. bu nedenle şirket tam da 30 Haziran itibariyle uygulamayı yayına aldı.

Apple’ın yönergelerine göre, uygulamalar kullanıcıların hesap silme seçeneğini bulmasını kolaylaştırmalıdır ve bir uygulamanın bir hesabı geçici olarak devre dışı bırakma veya devre dışı bırakma teklif etmesi yeterli değildir. Bir hesap, tüm kişisel verilerle birlikte silinebilmelidir.

Artık iOS için Instagram kullanıcıları hesaplarını kolayca silebilir ya da askıya alabilir!

instagram hesap silme ios
iOS için Instagram'a Hesap Silme Özelliği Getirildi! 2

Daha öncesinde kullanıcılar Instagram hesaplarını kapatabilmek için masaüstü bilgisayarlarından ya da telefonların web sitesine girerek gerekli işlemleri yapmaları gerekiyordu. Hesabınızı devre dışı bırakabilmeniz için uygulama içerisinde bir seçenek zaten vardı ancak yukarıda belirtildiği gibi Apple, hesabın tamamen silinebilir olmasını zorunlu kılıyor.

iOS’ta Instagram hesabı nasıl silinir?

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Profilinize gidin.
  • Sağ üst köşede bulunan Menü simgesine dokunun.
  • Ayarlar seçeneğine dokunun.
  • Hesap sekmesine dokunun.
  • Hesabı sil sekmesine geçin.

Burada kullanıcılara iki farklı seçenek ve iki farklı seçeneğin açıklaması yapılıyor. İsterseniz hesabınızı kalıcı olarak kapatabilir ya da askıya alabilirsiniz. Eğer hesabınızı askıya alırsanız siz tekrar giriş yapana kadar tüm bilgileriniz platform içerisinde gizlenir eğer silerseniz tüm bilgileriniz platformun veritabanından kaldırılır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler