Cuma, Nisan 26, 2024

Milli Oyunlarımız, İhracatta 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türk oyun sektöründeki atılımlar, her geçen gün daha büyük başarılara ortam hazırlıyor. Ticaret bakanı Ruhsar PEKCAN‘ın açıklamasına göre Türk yapımı oyunlar, 2018 yılında 1 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaştı. Yapılan başarı açıklaması, 2016 yılıyla kıyaslandığında iki kattan daha fazla bir artışa işaret ediyor. Asın bayrakları sevgili okurlar, milli oyun sektörümüz gelişiyor!

Beklediğimiz Günler Yakın!

Türk oyun dünyasının ilk eserleri, aslında çoğumuzun bildiğinden daha eski tarihlere dayanıyor. Commodore 64 için 1986 yılında Byte Bilgisayar tarafından geliştirilen Keloğlan yapımı için ise, Türk oyun sektörünün yapı taşı diyebiliriz. 

Yıllar geçtikçe, tüm dünyaya yayılan oyun geliştiricilerinin sayıları giderek arttı. Milli geliştiricilerimiz de, bu süre zarfında alttan alttan çalışmalara devam etti. Bugün geldiğimiz nokta ise, hepimizin göğsünü kabartacak düzeyde.

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED)’in geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği toplantıda, Türk oyun sektörünün durumu hakkında bilgiler verildi. Geldiğimiz son noktada Türk oyun geliştiricilerinin ihracatta 1 milyon dolar sınırını aştığını görüyoruz. 

Milli Oyunlarımız İhracatta 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı İÇERİK jpeg

Yapılan toplantıda söz alan ticaret bakanımız Ruhsar PEKCAN, 2018 yılının sonunda Türk oyunlarının ihracat rakamının 1 milyar 50 milyon dolara ulaştığını bildirdi. Bu rakam 2016 yılının sonunda 500 milyon dolar iken geçtiğimiz yıl görülen bu başarı, Türk oyun sektörünün hızlı bir şekilde büyüdüğü konusunda somut bir kanıt olarak görülüyor. 

Son yıllarda atılımda olan Türk oyun sektörü, TOGED‘de açıklanan verilerden de anlaşılacağı üzere; hızlı bir gelişim göstermekte. Bu durum hem ülke ekonomisi için, hem de dünya genelindeki oyun kütüphanesi genişliği için kıymetli bir başarı sayılıyor.

TOGED başkanı Ali ERKİN‘in de söz aldığı toplantıda, Türk oyun geliştiricilerin gösterdiği başarıların altı çizildi. Özellikle mobil oyunculuk hakkında da bazı açıklamalarda bulunan ERKİN, cep telefonlarında severek oynadığımız 10 oyunun içerisinde, Milli geliştiricilerimizin elinden çıkan çok sayıda yapım bulunduğunu belirtti.

Böylesi bir başarı, aslına bakarsanız uzun yıllardır görmek istediğimiz türden bir gelişim. Fakat hepimizin bildiği üzere; bir oyunun geliştirme süreci, oldukça maliyetli bir dönem. Bu mesele tabii ki sadece para bulmakla bitmiyor. İşin içerisinde olan kişilerinin, oldukça yüksek düzeyde yazılım bilgisine sahip olmaları gerekmekte. 

Umarız ki Türk oyun sektöründeki bu gelişim devamlı olur ve Türk geliştiricilerin deki potansiyel, tüm dünyaya tanıtılır. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler