Cumartesi, Mayıs 4, 2024

2024’ün En Çok Beklenen Filmleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

2024 yılının en çok beklenen filmlerini sizler için listeledik!

Yabancı film severler için 2024 senesi yine heyecan dolu geçeceğe benziyor. Birbirinden iddialı ve büyük yapımlar ile izleyicilerin beklentileri tam olarak karşılanacak.

Listemizde, hem teknik hem de hikaye anlatımında birbirinden farklı filmler ön plana çıkıyor. Yapımlar arasında, bilim kurgudan dramaya, aksiyondan fantastik maceraya kadar çok geniş film türleri mevcut. Her biri, kendine has özellikleri ve başarılı oyuncu kadrosuyla sinema severlerin ilgisini çekecek. 2024’ün en çok beklenen ve sinema dünyasında iz bırakacak filmlerini mercek altına aldık. Listemiz başlasın.

 

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık – (Kingdom of the Planet of the Apes)

Maymunlar Cehennemi Yeni Krallik 2 scaled

Listemizin ilk sırasında Maymunlar Cehennemi serisinin son filmi olan Yeni Krallık var. En popüler film serilerinin başında gelen Maymunlar Cehennemi filmi 2011 senesinde tekrar başlamıştı. Serinin 4. Filmi olarak karşımıza çıkacak olan Yeni Krallık aslında yeni bir üçlemenin ilk serisi olarak da karşımıza çıkacak. Maymunlar Cehennemi Savaş filminin 300 yıl sonrasını konu alacak. Filmin konusu ise, Sezar’ın maymun halkını bilinmeyen bir vahaya getirmesinden sonra pek çok maymun topluluğu artık büyümüştür. İnsanlar ise bu sürede vahşi bir yaşam sürerler. Tüm bu ortam içerisinde ise bir grup maymun, insan teknolojisini bulmak için diğer grupları köleleştirirken ortam iyice gerilir.

Vizyon Tarihi: 10 Mayıs 2024
Tür: Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

 

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk – (Godzilla x Kong: The New Empire)

Godzilla ve Kong Yeni Imparatorluk jpg

En çok beklenen diğer yapımlardan bir tanesi de Godzilla ve Kong Yeni İmparatorluk. Serinin ilk filmi 2021 yılında yayınlanmıştı ve Dünya genelinde 470 milyon dolar hasılat elde etmişti. Bu başarının ardından serinin devam filminde yine iki ana karakterimizin mücadelesini izleyeceğiz. Filmin konusu ise, Kong ve Godzilla, insan dünyasında gizlenen ve insanlığı tehdit eden ölümcül bir tehdide karşı birlikte savaşmalıdır.

Vizyon Tarihi: 5 Nisan 2024
Tür: Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

 

Furiosa: Bir Mad Max Destanı – (Furiosa: A Mad Max Saga)

Furiosa Bir Mad Max Destani jpg

Benimde en çok beklediğim yapımlardan bir tanesi olan Mad Max’in devam filmi olan Furiosa: Bir Mad Max Destanı filmi yine aksiyon dolu ve görsel zevki dibine kadar hissedeceğimiz bir yapım olacak. Kendine has görüntüleri ile sinema dünyasına yeni bir bakış açısı getiren film devam filminde de aynı etkiyi bırakacak gibi. Filmin konusu ise, Furiosa karakterinin kökenini ve nasıl bir savaşçıya dönüştüğünü anlatıyor. Furiosa bu süreçte bir çok sınavdan başarı ile ayrılabilecek midir?

Vizyon Tarihi: 24 Mayıs 2024
Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu

 

Civil War

Filmin konusu, ABD’de hükümet güçlerinin sivillere saldırdığı ve gazetecilerin vurulduğu bir iç savaş hikayesini konu alıyor. Filmin ülkemizde vizyona girip girmeyeceği belli değil ancak bu tarz film seviyorsanız takip edebilirsiniz.

Vizyon Tarihi: 26 Nisan 2024

Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu, Dram

 

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki – (Dune: Part Two)

Dune Part Two jpg

İlk kez 2021 yılında vizyona giren ve tam 10 dalda Oscar kazanarak herkesin dikkatini çeken Dune, serinin ikinci filmiyle yine tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Başrollerini Timothée Chalamet ve Zendaya’nın oynadığı film Amerikalı yazar Frank Herbert’ün çok satan romanından uyarlandı. Filmin konusu, Paul baharat isimli bir metayı koruyan dev solucanların olduğu çöl gezegeninde göçebelerin Mesihi olur. Baharat insanları ise dönüşme özelliğine sahiptirler. Paul bu süreçte çok farklı sınavlarla karşı karşıya kalacaktır?

Vizyon Tarihi: 15 Mart 2024
Tür: Bilim Kurgu, Dram

 

Alienoid: Return to the Future

Güney Kore yapımı sevenler için alternatif olarak listemizde yer alan Alienoid filminin konusu, serinin ikinci filmi olarak karşımıza çıkıyor. Filmin konusu ise, İlahi kılıcı elde etmek için zaman ve uzayda yolculuk eden kadim Taoculara odaklanacak. Filmin ülkemizde vizyona girmesi beklenmiyor.

Vizyon Tarihi: 10 Ocak 2024
Tür: Aksiyon, Fantastik

 

Hayalet Avcıları: Ürperti – (Ghostbusters: Frozen Empire)

Ghostbusters Frozen Empire jpg

Fantastik komedi severlerin merakla beklediği film olan Hayalet Avcıları filmi yine bu seneye damga vuracak. Hem gerilmek hem de eğlenmek isteyenlerin tercihi olan Hayalet Avcıları filminin konusu, antik bir eserin ortaya çıkması ile korkunç bir güç ortaya çıkar. Hem yeni hem de eski hayalet avcıları bu ortaya çıkan gücü durdurmak için birlikte savaşmak zorundadırlar. Çocukluğumuzdan beri gerek çizgi filmi gerekse filmi ile hayatımızdan hiç çıkmayan seri büyük küçük herkesin ilgisini çekeceğe benziyor.

Vizyon Tarihi: 29 Mart 2024
Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera

 

Kung Fu Panda 4

Kung Fu Panda 4 jpg

Küçük büyük herkesin büyük bir zevkle izlediği bir seri haline gelen Kung Fu Panda serinin 4. Filmi ile karşımıza çıkıyor. İlk olarak 2008 yılında hayatımıza giren ve büyük bir beğeni toplayan animasyon filmi, en sevilen animasyon filmleri arasındaki yerini aldı. Son filmi 2016’da yayınlanan ve üzerinden uzun bir süre geçen filmin meraklıları şimdiden merakla beklemeye başladı. Serinin devam filminde, Ejderha savaşçısı olan Po’yu, kader tekrar çağırır. Ancak bu sefer düşmanlar için değil Huzur vadisinin Ruhani lideri olması için. Po bu ulu görevden önce bir Ejderha Savaşçı bulup onu eğitmesi gerekir.

Vizyon Tarihi: 5 Nisan 2024
Tür: Macera, Animasyon, Komedi, Aile, Dövüş

 

Hayali Arkadaşlar – IF

Oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken ve hem küçükler hem de büyükler için izlenebilecek bir yapım olarak karşımıza çıkan Hayali Arkadaşlar filminin konusu, yalnızlıktan mustarip olan bir adam, hayali arkadaşlar görmenin ve onlarla iletişime geçmenin yolunu bulur. Böylece yakınları tarafından unutulan bir çok insanla arkadaş olur. Fakat içlerinden bazıları karanlık tarafa geçince olanlar olur.

Vizyon Tarihi: 17 Mayıs 2024
Tür: Macera, Komedi, Fantastik

 

Gece Yüzüşü (Night Swim)

Korku, Gerilim filmleri sevenlere özel bir film olan Gece Yüzüşü filminin konusu, hastalığı nedeniyle erken emekli olan beyzbol oyuncusu olan Ray’in hayatına odaklanıyor.Ray emekli olduktan sonra eşi, kızı ve oğlu ile yeni bir eve taşınır. Ray, her şeye rağmen tekrar beyzbol oynamayı umut eder ve evin arka tarafına bir yüzme havuzu yapmayı düşünür. Ancak yeni evdeki karanlık sır, aileyi kaçınılmaz bir sona doğru sürükler.

Vizyon Tarihi: 15 Mart 2024
Tür: Gerilim, Korku

 

Arıcı: Ölüm Kovanı (The Beekeeper)

Başrolünü Jason Statham’ın oynadığı aksiyon, gerilim türündeki Arıcı filminin konusu, arıcılığa gönülden bağlı bir ajanın hikayesini konu alıyor. Sevdiği insanların bir bir dolandırıldığını öğrenen eski bir ajan olan Adam Clay, intikam almak için kolları sıvar. Çok geçmeden planını devreye sokan Adam, dolandırıcıların aslında daha büyük bir amaca hizmet ettiklerini görür. Aksiyon filminin önemli isimlerinden birisi olan Jason Statham yine beklentileri karşılıyor.

Vizyon Tarihi: 12 Ocak 2024
Tür: Aksiyon, Gerilim

 

Miller’s Girl

Başrollerini ‘The Hobbit’in yıldızı Martin Freeman ve ‘Wednesday’in yıldızı Jenna Ortega’nın Paylaştığı ‘Miller’s Girl’ filmi 2024’ün en çok beklenen filmleri arasındaki yerini aldı. Zira film henüz vizyona girmeden eleştirilerin hedefine girdi bile. Filmin konusu, 18 yaşındaki üniversite öğrencisi olan Cairo Sweet ile kendisinden oldukça büyük profesürü Jonathan Miller’ın karmaşık ilişkisini konu alıyor.

Vizyon Tarihi: 26 Haziran 2024
Tür: Komedi, Gerilim

 

Dublör (The Fall Guy)

The Fall Guy jpg

Hem eğlenmek hem de aksiyonun dibine vurmak isteyenlerin mutlaka izlemesi gereken filmlerden bir tanesi de Dublör filmi. Başrollerini Ryan Gosling ve Emily Blunt’ın oynadığı filmin fragmanı oldukça tatmin edici duruyor. Son olarak Barbie filminde oynayan ve iki Oscar’a aday gösterilen Ryan Gosling hız kesmeden tekrar izleyicinin karşısına çıkıyor. Filmde, yaşlanan bir dublörün hikayesini konu alan film, 1981-1986 seneleri arasında Lee Majors’ın başrolünü canlandırdığı aynı isimli diziden uyarlandı.

Vizyon Tarihi: 3 Mayıs 2024
Tür: Aksiyon, Komedi, Dram

The Bikeriders

Motorsiklet ve çete filmlerini sevenler için bir sonraki önerimiz The Bikeriders. Filmin konusu, 1960 yıllarda, bir motorsiklet kulübünün yükselişini konu alıyor. 10 sene içerisinde yerel yabancılar için toplanma yeriyken, artık yaşam tarzını tehdit eden bir çeteye dönüşen grubun hikayesi. Başrollerini ünlü oyuncu Tom Hardy ve Austin Butler oynayacağı film 2024 yılının beklenen filmlerinden bir tanesi.

Vizyon Tarihi: 21 Haziran 2024
Tür: Dedektif, Dram

 

Argylle: Gizli Casus

Argylle Gizli Casus jpg

Casus filmleri sevenlerin mutlaka izlemesi gereken filmlerden birisi de bu sene kesinlikle Argylee Gizli Casus filmi olacak. Yönetmenliğini Kingsman serisini de yapan Matthew Vaughn bu filmde yine aynı tadı vereceğe benziyor. Filmin başrolleri ise oldukça bilindik. The Witcher’dan tanıdığımız Henry Cavill ile şarkıcı Dua Lipa bu filmde başrolü paylaşan iki isim. Özellikle şarkıcı Dua Lipa’nın performansı merakla bekleniyor. Filmin konusu ise, Argylee isimli dünyanın en büyük casusunu konu alıyor. Hafıza kaybı yaşayan bir romancı, tekrar her şeyi hatırlamaya başlar ve adının Argylee olduğunu ve bir zamanlar casus olduğunu söyler. Bu durumdan sonra Argylle kendisini büyük bir maceranın içinde bulacaktır.

Vizyon Tarihi: 2 Şubat 2024
Tür: Aksiyon, Casusluk, Gerilim

 

The Garfield Movie

Çocukluğumuzun vazgeçilmez çizgi ve animasyon karakterlerinden birisi olan Garfield, yeniden maceralarıyla bizlere keyifli zamanlar yaşatacağı kesin. Son olarak 2006 senesinde filmi çekilen Garfield, uzun seneler sonra tekrar gösterime girecek.

Vizyon Tarihi: 24 Mayıs 2024
Tür: Macera, Animasyon, Komedi, Aile

 

Madame Web

Spider-man evreninde geçen ve başrollerinde Dakota Johnson, Adam Scott gibi ünlü oyuncuların rol aldığı Madame Web filminin çekimleri 2022 senesinde tamamlanmasına rağmen film 2024 yılında izleyici ile buluşacak. Filmin konusu ise, doğuştan kör olan ve nörolojik bir rahatsızlığa sahip olan Cassandra Webb’in hikayesine odaklanıyor. Fakat bu dezavantajını medyum olmak için psişik güçleri ile geliştirir ve Madame Web’e dönüşür.

Vizyon Tarihi: 16 Şubat 2024
Tür: Aksiyon, Fantastik

 

Ters Yüz 2 (Inside Out 2)

2015 yılında ilk kez vizyona giren Oscar ödüllü animasyon filmi olan Ters Yüz filminin devam filmi yine beklenen filmlerden. Devam filminde Riley karakterinin ergenlik yıllarına tanık olup onun duygu değişimlerini keşfetmesine tanıklık edeceğiz.

Vizyon Tarihi: 14 Haziran 2024
Tür: Animasyon, Macera, Aile

 

Arthur the King

Her ne kadar hakkında çok fazla bilgi olmasa da benim dikkatimi çeken ve merakla beklediğim bir yapım. Özellikle hayvan ve insan ilişkilerinin anlatıldığı filmleri seven kişilerin bu filmi izlemeleri gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de vizyona girip girmeyeceği belirsiz olsa da ailecek ve özellikle çocuklarınıza hayvan sevgisi aşılamak adına izlemeye değer bir film olacak gibi. Filmin konusu ise, bir macera yarışı takımı kaptanının, Ekvador ormanında 400 millik yarışı sırasında sevimli dostumuz ile tanışmasını konu alıyor. Adam onu besledikten sonra köpek ile bağ kurar ve yarış boyunca onu takip eder.

Vizyon Tarihi: 15 Mart 2024
Tür: Macera, Dram, Aile

 

Challengers

Son dönemin en popüler isimlerinden ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan Zendeya’nın yeni film Challengers 2024 yılının merakla beklenen filmlerinden.Filmin konusu ise, bir tenisçiden antrenöre dönüşen Tashi, kendini kocasının kariyerine adamaya karar verir ve onu vasat bir oyuncudan Grand Slam şampiyonuna dönüştürür.

Vizyon Tarihi: 26 Nisan 2024
Tür: Dram, Romantik

 

Bob Marley: One Love

Bir döneme damga vuran Bob Marley’in hayatını yansıtacak olan film en çok beklenen yapımlar arasında yer alıyor. Kendine özgü tavrı ve müziği ile herkesin beğenisini kazanan ve artık bir müzik ikonu haline Bob Marley’in hayat hikayesini konu alacak.

Vizyon Tarihi: 16 Şubat 2024
Tür: Dram, Biyografik, Müzik

 

Love Lies Bleeding

Başrolünü Kristen Stewart’ın oynadığı filmde, bir spor salonu müdürü olan Lou, hayalinin peşinden gitmek için Las Vegas’a giden vücut geliştirmeci Jackie’ye aşık olur. Fakat bu aşk giderek onları şiddet dolu bir maceraya doğru sürükler.

Vizyon Tarihi: 8 Mart 2024
Tür: Gerilim, Romantik

 

Avcı Kraven (Kraven the Hunter)

Avcı Kraven Örümcek Adam evreninde bu senenin beklentisi yüksek filmlerinden bir tanesi. Taylor Johnson ve Russel Crowe gibi ünlü isimlerin yer aldığı film aksiyon severleri tatmin edecek cinsten. Özellikle daha önce kendini aksiyon filmlerinde ispatlamış olan Taylor Johnson beklentileri karşılayacağını düşünüyorum. +18 yaş sınırına sahip olacak filmin konusu ise, Rus göçmen Sergei Kravinoff’un, dünyanın en büyük avcısı olduğunu kanıtlama görevine çıkmasını konu alıyor.

Vizyon Tarihi: 30 Ağustos 2024
Tür: Aksiyon, Fantastik

 

Race for Glory: Audi vs. Lancia

Race for Glory Audi vs. Lancia

Yarış severler için güzel bir alternatif olabilecek film olan Race for Glory filminin konusu, 1983 Dünya Ralli Şampiyonası’nda Almanya ve İtalya arasındaki ezeli rekabet sırasında meydana gelen gerçek olaylardan esinlenilmiştir.

Vizyon Tarihi: 14 Mart 2024
Tür: Spor, Gerilim

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

15 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler