Salı, Nisan 30, 2024

Windows 11, Güncelleştirmeler ile Eski Sürümden Bağlarını Koparıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un yeni Windows sürümleri ile hayatımıza giren Live Tiles deneyiminin hâlâ pek çok hayranı mevcut ve bu insanlar, Windows 11’de yeni Başlat Menüsünü devre dışı bırakarak ve eski Başlat Menüsünü yeniden etkinleştirmek için yapılan bir kayıt defteri düzenlemesi ile Windows 10’da ki başlat menüsüne dönebiliyorlardı ancak en son Windows 11 Insider Build 22000.65’te artık şirket bu açığı düzeltti ve eski başlat menüsünü sistemden kaldırdı.

Önceden kullanıcılar, HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Explorer\ Advanced\ “Start_ShowClassicMode” öğesini 1 olarak ayarlayarak “klasik” başlat menüsüne geri dönüş yapabiliyordu.

classic start menu windows 11
Windows 11, Güncelleştirmeler ile Eski Sürümden Bağlarını Koparıyor! 2

Bununla birlikte, bazı kişiler yeni işletim sistemi sürümü ile ilgili şüphelere sahip ki bu şüpheler Microsoft’un, işletim sistemini kullanıma sunduğunda kurumsal kullanıcılar için klasik Başlat Menüsüne geri dönme, geçişi kolaylaştırmak ve yeniden eğitim gereksinimlerini azaltmak için bir seçenek bırakacağından umutlular. Öyle ki iş dünyasında ki kullanıcılar bilgisayarlarının BT departmanı tarafından güncellendiğini gördüklerinde yeni arayüze alışma döneminde iş verimi açısından düşüş yaşayabilirler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler