Salı, Nisan 30, 2024

WhatsApp, Android’de Şifrelenmiş Yedeklemeleri Test Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp’ı kullanırken mesajlarınız uçtan uca şifrelenir, bu da insanların özel hayatına girmeyi hobi edinen bir takım kötü niyetli insanların bazı yazılımsal yollarla siz bir başkasıyla mesajlaşırken mesajınızın içeriğini kolayca göremeyeceği anlamına gelir. Ancak, bulutta saklanan bir yedekleme tutarsanız, yetkililerin Google Drive veya iCloud’un verilere erişimi devretmesi için bir arama emri kullanabilir.

Ancak bu noktada ki durum artık değişiyor, WABetaInfo, daha önce WhatsApp’ın buluttaki yedeklerinizi bağımsız olarak şifrelemek için bir teknoloji üzerinde çalıştığını bildirmişti ve Android’deki en son beta güncellemesinde (2.21.15.5) bu yedek şifreleme sisteminin etkinleştirildiğini söylüyor.

WhatsApp sesli mesajları hızlandırma
WhatsApp, Android'de Şifrelenmiş Yedeklemeleri Test Ediyor 2

Beta programına kayıt olup teknolojiyi test etmek isterseniz, şifrenizi unutmanız / 64 basamaklı kurtarma anahtarını kaybetmeniz durumunda tüm bilgilerinizin kalıcı olarak kilitleneceğini bilmeniz gerekir ve şirket bu konuya dair önemli bir uyarıyla sohbet geçmişinizi ve medyanızı güvenli bir şekilde yedekleyeceğini söylüyor; eğer şifrenizi kaybederseniz WhatsApp bile yedeklerinize erişim sağlamanız konusunda size yardımcı olamayacak.

https://twitter.com/KShabbirahemad/status/1416075918523568129?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1416075918523568129%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2F2021%2F7%2F16%2F22580800%2Ficloud-google-drive-encrypted-whatsapp-cloud-backup

Facebook’un sahip olduğu şirket, aynı zamanda, bir telefonunuz olsun ya da olmasın, uçtan uca şifrelemeyi sürdürerek birden fazla cihazda çalışan yazılımın bir sürümünü de hali hazırda test ediyor. Beta programı kullanıcısıysanız, sosyal medyadaki gönderiler kapalı şifreleme testlerinin daha fazla insanı içerecek şekilde genişlediğini öne sürdüğünden, sürümünüzü dikkatlice kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler