Salı, Nisan 30, 2024

Apple M2 için Performans Testleri Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple M2 işlemcisi, WWDC 2022 etkinliğinin en çok konuşulan teknolojilerinden biri olmuştu. Apple yeni işlemci için önemli bilgileri de açıklamıştı.

Fakat yeni seri işlemcilerin performans konusunda neler sunacağını tam olarak bilemiyorduk. Apple’ın karşılaştırmalı çizelgeleri yayınlanmıştı ama kullanıcı odaklı performans testleri göremedik.

İşte bu yönde yeni bir gelişme yaşandı diyebiliriz. Yeni seri işlemcilerin Geekbench 5 skoru olduğu iddia edilen skorlar ortaya çıktı.

Apple M2, Eski Seriye Göre Daha Hızlı

Geekbench 5 sonuçlarına göre baktığımız zaman, yeni nesil işlemcinin 3.49 GHz saat hızlarına kadar çıktığı görülüyor.

Bu M1 serisi işlemcilere göre yeni seri işlemcilerin daha hızlı olduğunu net olarak gösteriyor. M1 serisinde 3.2 GHz gibi saat hızları görüyorduk.

İşlemcinin tek çekirdek puanına baktığımız zaman ise 1919 gibi bir tek çekirdek puanı aldığı gözükmekte.

Bu puan için bir değerlendirme yapmak istersek, eski nesle göre %10’un üzerinde bir performans artışı olduğunu söyleyebiliriz.

Apple M2

Diğer taraftan çoklu çekirdek puanlarında ise daha ciddi bir yükseliş söz konusu. Çoklu çekirdek puanlarında M2 serisi işlemci 8928 puan almayı başarmış. Tabii ki sızan bu testlerin doğru olduğunu düşünürsek.

Çoklu çekirdek puanı için alınan skorun da eski nesle göre neredeyse %20 daha iyi bir skor olduğunu belirtelim.

Bu değerler doğruysa Apple M2 gerçekten iddialı bir performans sunacak. Ama her zaman olduğu gibi daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Özellikle kullanıcıların yapacakları testler, daha gerçekçi sonuçları ortaya koyuyor. Bunları beklemek lazım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler