Salı, Nisan 30, 2024

Instagram, Direkt Mesaj Özelliğini İnternet Sitesine Getiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram nihayet web’e doğrudan mesajlar getiriyor. Bugünden itibaren, platformun küresel kullanıcılarının “küçük bir yüzdesi” Instagram’ın web sitesinden DM’lerine erişebilecek, bu da işletmeler, etkileyiciler ve çok sayıda DM gönderen herkes için yararlı olmalıdır.

Şirket, bugünkü lansmanın sadece bir test olduğunu ve potansiyel geniş ölçekli bir ürün le ilgili daha fazla ayrıntının gelecekte geleceğini söylüyor. Doğrudan mesajlaşma deneyimi aslında mobil olduğu gibi tarayıcı üzerinden aynı olacaktır. DM ekranından veya profil sayfasından yeni gruplar oluşturabilir veya biriyle sohbet başlatabilirsiniz; ayrıca bir iletiyi beğenmek için çift dokunabilir, masaüstünden fotoğraf paylaşabilir ve sahip olduğunuz okunmamış iletilerin toplam sayısını görebilirsiniz. Tarayıcınızdaki tüm Instagram sitesi için bildirimleri etkinleştiriseniz masaüstü DM bildirimleri alabilirsiniz.

Instagram’ın neden web DM’lerine iPad uygulaması gibi bir şeye öncelik verdiği sorulduğunda, bir şirket sözcüsü web’deki DM’lerin kullanıcılarının “değer verdiğin kişilerle iletişimde kalmasına” yardımcı olduğunu söyledi.

Facebook giderek son bir yıl içinde mesajlaşmaya bir odak yerleştirmiştir. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg geçen bahar The New York Times’a verdiği demeçte, “özel mesajlaşma, gruplar ve Hikayeler”in “çevrimiçi iletişimin en hızlı büyüyen üç alanı” olduğunu söyledi. Instagram Hikayeleri zaten web’de ve bugünkü duyuru ile, Instagram şimdi bazı kullanıcıların grup sohbetleri ve tarayıcıdan özel mesajlara erişmesine izin veriyor.

Zuckerberg geçen yıl yaptığı açıklamada, şirketin kullandıkları platformdan bağımsız olarak Facebook, WhatsApp ve Instagram kullanıcılarının birbirlerine mesaj göndermelerine izin vermeyi planladığını söyledi. Şirketin bu başarıyı nasıl başarmayı planladığını duymadık, ancak kullanıcılara nerede konuşmaları olduğu konusunda daha fazla esneklik sağlamak için tarayıcı potansiyel olarak önemli bir rol oynayabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler